Müşterilerinizi Kaçırabilecek Website Hataları

Müşterilerinizi Kaçırabilecek Website Hataları

Fotoğrafçıların websitesi nasıl olmalı ? Fotoğrafçıların websitelerinde dikkat etmesi gerekenler ? Fotoğrafçıların websitesi açması üzerine bir yazı.

Çoğu kişi bir fotoğrafçılık websitesine sahip olması gerektiği konusunda bilgiye sahiptir ancak yaptıkları işe ya çok odaklanmaktadırlar yada websitesine hiç önem vermemektedirler. Bu nedenle çoğu site onu ilk defa ziyaret eden bir kişi için bile aşırı itici ve hemen çıkma isteği uyandırıcı olmaktadır. Ancak bazı konulara dikkat ederek bunun önüne geçmek oldukça kolaydır.

1. İsminiz yok

Websitenize geldikleri zaman bir marka olarak karşılamak istiyorsanız kesinlikle isminizi vurucu bir noktaya yerleştirmelisiniz.

2. Website tasarımına para harcamamak

Çok ucuz veya bedava tasarımlar kullanıyorsunuz ve kullanılabilirliği çok kötü.

3. İletişim zorluğu

Çoğu kişi iletişim bilgilerini paylaşma konusunda unutkan davranıyor veya doğrudan iletişim kurmamayı seçiyor.

4. Spam mesajlar

Çoğu zaman ilk defa mesaj atan müşterileriniz size mesaj gönderdiği zaman spam klasörünü kontrol etmek faydalı olacaktır. Yüksek güvenlikli mail servisleri spam olarak algılamaya çok meyillidirler.

5. Müzik dinletmek

Hayatımda gördüğüm en saçma şey olsa da hala bazı websiteleri sevdikleri müzikleri bir anda sitelerine koyuyorlar ve girince tatsız bir sürpriz ile karşılaşılıyor.

6. Fiyatlandırma yok

Çoğu site sahibi fiyat konusunda müşteriye göre fiyat politikası izlediği için fiyatlarını websitelerine koymuyorlar ve gelen müşteride kendisine nasıl bir fiyat çıkacağı yada sorduğu sorulara cevap alıp alamayacağını bilmediği için çekingen bir tavır sergiliyor.

7. Websiteniz çok yavaş

Gereksiz ana sayfa içerikleri ve kullandığınız hosting en ucuzu olursa websitenizin açılması bir asır sürer ve müşteri uçup gider. Müşterinizin vaktini çalmaya çalışmayın.

8. Sosyal medya bağlantıları yok

Sosyal medya devrinde yaşıyor olsak bile bir çok site sahibi hala sosyal medya sayfalarını websitelerine eklemiyor ve gelen müşteride sosyal medyadan ulaşmak istediği zaman ulaşım sağlayamıyor.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir