Müşterilerinizi Akıllıca Nasıl Etkilersiniz ?

Müşterilerinizi Akıllıca Nasıl Etkilersiniz ?

Müşterilerinizi nasıl etkileyebilirsiniz ? Fotoğrafçılar müşterileri ile nasıl anlaşır ? Fotoğrafçılıkta müşteri etkilemek üzerine bir yazı.

1. Müşterilerinizi doyurun

Kendinizi ifade etmek için kısa metinler oluşturun ve bu kısa metinde o kadar çok şey anlatın ki müşterinizin aklında çok az soru işareti kalsın ve gerçekten okuduğunda doysun.

2. Yüksek beklentili müşteriler

Müşterilerinizde sizin kadar sosyal medya ile içli dışlı insanlar yani aslında sizin kadar çoğu şeye hakimler yada maruz kalıyorlar. İşte bu noktada da aslında müşterileriniz daha doğrusu tüm insanoğlu hep bir farklı olma çabasında olduğu için sizden alışık olduğunuz şeyler dışında yeni isteklerle gelecek. Böyle durumlarda gerçekten cevap verebilecek bir seviyede olduğunuzdan emin olun. Açık verirseniz kaybetme oranın yükselecek.

3. Etkili fiyat vermek

Aslında temelde tüm yaptığınız hoplama ve zıplamalar fiyatlandırmaya gelecektir. Bu noktada öyle fiyatlar vermelisiniz ki ne siz ne de müşteriniz kaybetmeli. Bu dediğim çok kolay gibi gelse de aslında bu fiyat dengesini sağlayabilmek için aslında o kadar çok özelliğe sahip olmanı gerekiyor ki müşteri size geldiğinde sizin söyleyeceğiniz her fiyat hazır olmalı ve kabul edebilir durumda olmalı

4. Yerelleşmek aslında bu işin kilit noktası

Yerel olmak ve yerel davranmak tüm dünyada kabul gören bir kavram. Peki bu ne demek aslına bakarsanız biraz nabzı iyi yoklamaktan geçiyor. Yani size gelen her müşteri aynı şartlara ve değerlere sahip değil bu durumda örneğin şirket olarak durumu kötü olan bir müşteri geldiği zaman buna standart fiyatla yaklaşırsanız kaybedersiniz. Bunun yerine yeni çözümler üretebilecek kapasitelerle yaklaşmayı bilmelisiniz.

5. Ödül de güzel bir seçenek

Aslında bu ödülü en çok düğün fotoğrafçılığında görüyoruz. Panoramik albüm, cep albümü gibi şeylerle müşterilerine ödül unsurları sunuyorlar. Bunu bir de diğer müşterilerinize farklı seçenekler ile sunduğunuzu düşünün.

6. Özen gösterin

Özen göstermek çok önemlidir. Gerek yaptığınız iş gerekse size gelen müşterileriniz. Dillerinden anlamayı bilmeli ve ihtiyaçlarınız iyi anlamak için özen göstermelisiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir