Yeni Başlayan Fotoğrafçının Rehberi

Yeni Başlayan Fotoğrafçının Rehberi

Fotoğrafçılığa nasıl başlanır ? Fotoğrafçı nasıl olunur ? Fotoğrafçılığa yeni başlama üzerine bir yazı.

1. Okumak

Fotoğrafçılığa başlamadan önce ilk yapmanız gereken şey fotoğraf makinesi nasıl satın alınır en ucuz fotoğraf makinesi nereden alınır değil gidip bir kitapçıdan fotoğrafçılık üzerine yazılmış bir kitap almaktır. Yoksa işin tekniğini kapmadan bu işin içine girerseniz 2 ay sonra aldığınız fotoğraf makinesi ile baş başa kalırsınız.

2. Arkana bakma

Genelde sağda solda iyimser tavırlarla paranın yettiği yada pahalı bir fotoğraf makinesine ihtiyaç olmadığı uygun fiyatlı bir makine ile bu işe başlamanın daha iyi olacağı yönünde birçok terim görebilirsiniz. Bu çok yanlış olmasa da biraz hata payı vardır çünkü paranızın yettiği en iyi makineyi almazsanız kısa bir süre sonra gözünü arkada kalacak ve içinizden keşkeler çıkmaya başlayacak. Keşke şu fotoğraf makinesini alsaydım gibi sözler bolca aklınıza gelecek. Fotoğrafçı kendini baştan belli eder basit bir zevk için değil ciddi düşündüğünüz için fotoğraf makinesi alın yoksa telefondan fazlasına ihtiyacınız yok.

3. Fotoğraf düzenleme

Filmli fotoğraf devrinde değiliz artık fotoğrafa müdahale olmadan yayınlanmaz gibi bir şey oldu. Bu yüzden fotoğraflar nasıl düzenlenir hangi teknikler kullanılır hızlıca öğrenmeye başlamalısınız.

4. Otomatik mod çocuklar içindir

Günümüzde otomatik modlar bu işe yeni başlayan çocuklar içindir. Fotoğraf firmaları bunu bir zorunluluktan koymaktadır. Elindeki tekerleği manuel moda almaya başlasan iyi olur.

5. Sadece lens ve kamera işi kurtarmıyor malesef

Unutma köşede duran hafıza kartı fotoğraf makinenin yanında ne kadar yaşayacak. Yada tripod olmadan uzun pozlama nasıl yapacaksın. Filtre kullanmadan sert ışıkların üstesinden nasıl geleceksin.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir