Fotoğraf Makinenizi Sıfırın Altında Nasıl Korursunuz

Fotoğraf Makinenizi Sıfırın Altında Nasıl Korursunuz

Fotoğraf makinesi soğuktan nasıl korunur ? Fotoğraf makinesi kışın nasıl kullanılır ? Kışın fotoğraf makinesini korumak üzerine bir yazı.

Soğuk havalar ile birlikte artık çoğu fotoğraf makinesi rafa kaldırılır ve onun yerine telefon gibi daha az tatmin edici yöntemlere geçilir. Bu yazıda sizlere fotoğraf makinenizi rafa kaldırmadan düşük sıcaklıklarda nasıl korursunuz onlardan bahsedicem. Öncelikle soğuk havalarda karşılaşabileceğiniz 2 ana konu vardır. Bir tanesi yoğuşma bir diğeri de bataryanın hızlı bitmesi.

Yoğuşma

1. Fotoğraf makinenizi kilitli torbaya koyun

Bu sayede hava ile olan temasını doğrudan kesmiş olursunuz ve kullanmanız gerektiği zamanlarda ek bir koruma elde etmiş olursunuz.

2. Fotoğraf makinesi çantası

Çoğu ucuz fotoğraf makinesi çantasında bir yalıtım bulunmasa da eğer fotoğraf makinenizin çantasında bir yalıtım varsa bu dışarıdaki etkileri en aza indirecektir.

3. Kademeli kullanma

Dışarıda çok fazla hava değişkeni varsa fotoğraf makinenizi hemen çıkarıp kullanmaya başlamayın. Önce fotoğraf makinenizin ortam ısısına alışmasını bekleyin.

4. Buzlanmaya dikkat edin

Fotoğraf makinenizdeki hareketli parçaların buzlanma ihtimaline karşı bir bez kullanmanız daha yararlı olacaktır. Bu sayede nem doğrudan fotoğraf makinesinde buza dönüşmeyecektir.

Batarya

1. Yedek batarya taşımak

Soğukta çekim yapıyorsanız yanınızda mutlaka yede batarya olsun ancak sakın bataryanızı dış koşullara maruz bırakmayın. Vücudunuza en yakın şekilde saklayın.

2. Güç tasarruf modları

Güç tasarrufu konusunda bir çok yazı yazdım bu yazıları okuyarak uygun olan bir koruma yöntemini uygulamaya çalışın.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir