Müşterileriniz ile neden ön görüşme yapmalısınız ?

Müşterileriniz ile neden ön görüşme yapmalısınız ?

Fotoğrafçılar müşterileri ile nasıl iletişim kurmalıdır ? Fotoğrafçılar ön görüşmeleri nasıl gerçekleştirmelidir ? Fotoğrafçılık ve ön görüşme üzerine bir yazı.

Çoğu yeni fotoğrafçının yabancı olduğu bir kavramdır öngörüşme yapmak. Bu nedenle çok sık atlanmakta ve iletişimsizliğe neden olmaktadır. Bu yazıda ön görüşme yapmanın sizin ve müşteriniz için olabilecek bazı yararlarından bahsedeceğim.

1. Şeffaf görüşme

Günümde görüşmelerin çoğu sosyal medya yada mesaj uygulamaları ile gerçekleştiriliyor ve çoğu kişi yeterli cevabı ya alamıyorlar yada hislerini doğru iletemedikleri için bir iletişimsizlik ortaya çıkıyor. Bu nedenle akılda kalan soru işaretleri ve daha fazla bilgi sahibi olmak için bir ön görüşme yapmak çok önemlidir. Doğru düşünce ve fikirlere bu sayede daha net bir şekilde sahip olabilirsiniz.

2. İletişim kurma

Sosyal medya iletişim kurmanın en hızlı yolu olsa da malesef güçlü bir iletişimin sağlam bir seçeneği değildir. İyi bir iletişim kurmak hala yüz yüze görüşmeyi ve fiziksel bir bağı gerektiriyor. Bu hem şuan hem de gelecekte iyi bir işe istiyorsanız güçlü bir iletişim kurmalı ve duygularınızı bağ aracı olarak kullanmalısınız.

3. Planlama

Çoğu iletişimde planlama dijital olarak gerçekleştirilebilir ancak bir görüşmenin yerini malesef tutmaz. Çünkü müşteriniz yazışma yerine yüz yüze görüşmekten hoşlanıyor olabilir. Gerekli fikirlerini siz belirtemez ve günün sonunda hoşnutsuz olmasına neden olabilir. Bu sebeple bir planlama aşaması yürütmelisiniz ve bunları doğru faydaları gözeterek yerine getirmelisiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir