Sosyal Medya Kullanmamak Daha İyi Bir Fotoğrafçı Olmanızı Sağlar mı ?

Sosyal Medya Kullanmamak Daha İyi Bir Fotoğrafçı Olmanızı Sağlar mı ?

Sosyal medya kullanmak gerekli midir ? Fotoğrafçılar sosyal medya kullanmalı mıdır ? Fotoğrafçılık ve sosyal medya kullanımı üzerine bir yazı.

Eskiden böyle bir problem yoktu bu noktada o kadar hızlı adapte olundu ki yarattığı sorunlar bilerek gözardı edilmeye başlandı.

1. Sosyal medya uyumuyor

İlk başlarda gönderdiğiniz içerikler kolay bir şekilde gidiyor geri gelen bildirimler cevaplanıyor ancak bir noktadan sonra bunlar o kadar çok olmaya başlıyor ki artık asıl işiniz sosyal medyadan çıkamamak oluyor. durum böyle olduğunda artık bağımlı oluyorsunuz ve gitmek istediğinizde sizi sürekli ya bir şey kaçırırsam kompleksine sokuyor daha da çok batmaya başlıyorsunuz bu bataklıkta.

2. Empati kurmayı zorlaştırıyor moral bozuyor

Çoğu uygulamada sizden daha iyi fotoğraf çeken daha iyi yazı yazan insanlar görmek bir noktadan sonra artık hissizliğe sebep oluyor ve siz fark etmeseniz bile beyniniz moral bozucu bir ruh haline doğru sizi evriltiyor. Bu nedenle artık bağ kurmak yerine yüzeysel bağlantılar tüm çevrenizi kaplamış oluyor.

3. Yanlış eleştiriye neden olur

Sosyal medya ile birlikte ciddi anlamda bir özgürlük elde ediyoruz ve elde ettiğimiz özgürlük bir noktada iyimserlikten kötü yorumlar yapmaya, karşıdakini kırmaya, küçümsemeye hatta nefret söylemlerine kadar gidiyor. Bu nedenle karşıdakini kırmak üzmek çok kolay hale geliyor. Paylaşım sayısı artsa da yapılan paylaşımların diğerlerine kattığı şeyler azalıyor.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir