Her Manzara Fotoğrafçısının Çantasında Olması Gereken Eşyalar

Her Manzara Fotoğrafçısının Çantasında Olması Gereken Eşyalar

Manzara fotoğrafçıları hangi eşyaları kullanmalıdır ? Manzara fotoğrafçılarının ekipmanları neler ? Manzara fotoğrafçılığı üzerine bir yazı.

1. Sivrisinek ve böcek kovucu

Doğada özellikle yaz aylarında fotoğraf çekmek gibi bir niyetiniz varsa sizi canlı canlı yemek isteyen sivrisineklerin de heyecanlandığı bir dönemdir. Bu nedenle sizi kurtarabilecek tek bir şey var oda bir sivrisinek kovucu.

2. Telefon

Çoğu fotoğrafçı kontrol listesine eklemeyi unutsa da telefonunuza listenizde yer açın fotoğraf makinesi almayı unutan da gördüm telefon almayı unutan da. Hangisini unutmak daha kolaydır sizce ?

3. Yedek pil ve bağlantı kabloları

Piller kesinlikle çantadan çıkmaması gereken araçlardır. Kablolarda en çok unutulmak yerine uyumsuz kablo tercihi ile karşılaşmaktadırlar. Girişi farklı olan ve yanınızda olmayan kablo çok can sıkıcı bir durumun sebebidir.

4. Kafa feneri

Manzara çekmenin en kritik zamanları aslında mavi ve altın saatlerdir sabah giderken yada akşam gelirken gece karanlığında harika fotoğraflarınızla bir birlikte kendinize zarar vermek istemiyorsanız bir el feneri yada kafa fenerinin çantanızdan ayırmayın.

5. İlk yardım çantası

Önce güvenlik ve ilk yardım gelir. Bu nedenle doğada yardıma uzak olacağınız için yeterli bir ilk yardım çantanızın olduğundan ve içerisindeki çoğu eşyanın son kullanma tarihlerinin geçmediğinden emin olmalısınız.

6. Güneş koruyucu

Güneş koruyucu ister yazın ister kışın olsun en kurtarıcı parçalarınızdan olacak. Çünkü çoğu zaman güneşe maruz kalmasanız bile bulutlu havada çekim bile yapsanız yerden yansıyan ışıklar ciddi hasarlar verebilecek kadar güçlüdür.

7. GPS ve harita

İyi bir program yada başlı başına bir GPS edinmek doğada canınızı kurtaran bir ekipman olacaktır. Telefona güvenebilirsiniz ancak ne zaman problem çıkaracağı belli olmadığı için harici bir cihaz almayı düşünebilirsiniz.

8. Yiyecek ve su

Çoğu problem ben birkaç saat fotoğraf çekicem suya ve yiyeceğe ihtiyacım yok dendiği için ortaya çıkıyor. Eğer gerçekten manzara fotoğrafçılığına yabancıysanız yiyecek ve su ihtiyacını kesinlikle geri plana atmamalısınız. Daha sonra başınız çok ağrıyacak bana güvenin.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir