Daha Kaliteli Bir Kış Fotoğrafçılığı İçin İpuçları

Daha Kaliteli Bir Kış Fotoğrafçılığı İçin İpuçları

Kış fotoğrafçılığı nedir ? Kış fotoğrafçılığı nasıl yapılır ? Kış fotoğrafçılığı üzerine bir yazı.

1. Yedek batarya ve bataryaları korumak

Soğuk nedeniyle bataryalarınızın hızlı bitmesine karşılık yedek batarya almalı ve onları vücudunuza yakın bir noktaya yerleştirmelisiniz.

2. Buğulanmayı önlemek

Soğuk bir hava ve sıcak bir fotoğraf makinesinin karşılaşmasında kaçınılmaz olan ve tatsız sürprizlere neden olan yoğuşmaya karşı önlem almalısınız. Bloğumda bu konu hakkında yazılar mevcuttur.

3. Zoom lens kullanmak

Soğuk veya karlı bir havada sürekli lens tak çıkar yapmak hem çok zor olacak hem de bazen kar nedeniyle yada kötü hava nedeniyle ulaşamadığınız noktalarda zoom lens ile çekim yapmak zorunda kalacaksınız.

4. Değişebilir ND filtre kullanmak

ND filtre tercih ederken eğer malzeme kalitesinde kaçmaya niyetliyseniz soğuk havada ND filtre lensinize yapışabilir ve çıkarması çok zor olacaktır. Bu nedenle yoğunluğu değişebilir bir filtre kullanmak daha pratik bir çözüm olabilir.

5. Kar fotoğrafı konusunda ders alın

Kar, fotoğraf makinelerinizi delirten ve özelliklerini son sınırına kadar kullanan bir doğa olayıdır. Bu nedenle kar nasıl pozlanır ve gri yada mavilikler nasıl engellenir bu konu hakkında birkaç tüyo almanız faydalı olacaktır.

6. Kamera çantası kullanmak

Özellikle ıslak ve karlı bir noktada çantanızı yere bırakmanız gerektiğinde yada üstünüze kar düştüğünde gözünüz arkanızda kalmasın istiyorsanız bir su geçirmez çanta çok iyi bir tercih olacaktır.

7. Sıcak ve kuru kalma

En büyük yapılan hatalardan biri hemen çekip gelicem demek ve gerekli ekipman ile dışarı çıkmamaktır. Buna çok dikkat etmeli ve her zaman hazır bir şekilde fotoğraf çekmeye çıkmalısınız.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir