Fotoğrafçıların Yaptığı SEO Hataları

Fotoğrafçıların Yaptığı SEO Hataları

Fotoğrafçıları nasıl SEO yapmalı ? Fotoğrafçıların yaptığı SEO hataları nelerdir ? Fotoğrafçılık ve SEO üzerine bir yazı.

1. Yanlış anahtar kelimelere odaklanmak

Fotoğrafçılar temelde bir birey oldukları için SEO yaparken bu çok göz ardı edilen bir durumdur. Bu nedenle genel olarak en çok bilinen iş ile alakalı terimler daha fazla tercih edilmektedir ancak müşteriler temel kelimeleri aratsalar bile akılda kalan fotoğrafçılar ve işleri olacağı için SEO konusuna odaklanırken kendi adınıza odaklanmak ve bunu ana hedefiniz haline getirmek çok daha akıllıca ve kàrlı olcaktır.

2. Yanlış Düşünce

Müşterilerin en temel kelimeleri aradığını düşünmek ve sürekli bu kelimelere odaklanmak en büyük hatalardan biridir. Çünkü çok fazla rekabet vardır ve bu nedenle sizin öne geçme ihtimaliniz çok maliyetli olacaktır. Kullanıcıların neler aradığını düşünerek doğru kelimelere odaklanmak ve optimizasyonu bu yünde geliştirmek az trafik çok iş getirecektir.

3. Uluslararası fotoğrafçılık

Çoğu fotoğrafçı kendisini uluslararası görüyor ve tüm iletişimini bu yönde gerçekleştiriyor aslında bu noktada ciddi bir hata var çünkü sizin aldığınız işlerin çoğu ya kendi mahallenizde yada şehrinizden geliyor. Bu durumda da aslında tüm dünyada hitap ediyor olmak okyanusta bağırmak gibi oluyor. Kendi çevreniz için SEO yapmazsanız sesinizi hiç duyuramazsınız.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir