Çantanızda 50 mm Lens Taşımanın Faydaları

Çantanızda 50 mm Lens Taşımanın Faydaları

50mm lens ne işe yarar ? 50mm lens nasıl kullanılır ? 50mm lens kullanımı üzerine bir yazı.

1. Maliyet

Özellikle çok tercih edilen fotoğraf makineleri kullanıyorsanız 50mm bir lens fiyat açısından baktığınızda ulaşması aşırıcı ucuz ve zahmetsiz. Ayrıca piyasada 2.el olarak ta bolca mevcut.

2. Bokeh seviyesi

Bokeh kalitesi olarak artık belirli bir standardı yakaladıkları için aldığınız bokeh kalitesini geçebilecek bu fiyata başka bir lens yok malesef.

3. Düşük ışık performansı

Fiyatlarının yanında F1.4 yada F 1.8 gibi düşük diyaframlara sahip oldukları için düşük ışıkta kullanılabilirlik anlamında daha iyiler.

4. Çok yönlüdür

Genelde 50mm lens tercih eden kişiler bunu portre çekmek için tercih etseler de manzara gibi farklı alanlarda sizi yüzüstü bırakmayacağı kesin denilebilir.

5. Taşınabilirlik

Boyut olarak baktığımız zaman en donanımlı olanları bile oldukça küçük ve az yer kapladıkları için taşınma konusunda her zaman tercihlerde üst sıralarda yer alırlar.

6. Keskinlik

Verilen fiyat ve elde edilen sonuca baktığınız zaman keskinlik konusunda malesef eline su dökmek oldukça zordur. Bu nedenle çoğu profesyonel bile hala 50mm bir lens ile hayatına devam etmektedir.

7. Yaratıcılık

Bu kadar düşük maliyet ve kaliteli özellik birleşince size kattığı yaratıcılık fotoğrafçılığı baştan tanımanıza neden olabilir.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir