Fotoğrafçılara Yapılan İtirazlar ve Bunlarla Nasıl Başa Çıkmalısınız

Fotoğrafçılara Yapılan İtirazlar ve Bunlarla Nasıl Başa Çıkmalısınız

Fotoğrafçılara yapılan itirazlar nelerdir ? Fotoğrafçılar müşterileri ile nasıl başa çıkar ? Fotoğrafçılar ve müşterileri hakkında bir yazı.

1. Fiyat çok yüksek daha fazla indirim yapamazmısınız ?

Türkiye de fotoğrafın gerçek anlamda değerli bir öğe olarak görülmediği için size gelen herkes mutlaka indirim isteyecektir. Bu indirim işin içine girdiğinde çok daha önceden bu soruya hazırlanmış olmalısınız sordukları zaman tüm taktikleri uygulamalı ve doğru tatmin edici bir karşılık vermelisiniz. Kendi kàrınızdan düşürmek yapılmaması gereken bir davranıştır o işi hiç almamak bazen daha iyi olabilir.

2. Yetersiz fotoğraf tatminsizliği

Bir fotoğrafçı olarak yaptığınız anlaşmada 30-40 fotoğraf sağlayacağınızı yazsanız da müşteriniz her zaman daha fazlasını göndermenizi isteyecektir. Sizin neden 30-40 fotoğraf göndermeyi tercih ettiğiniz sorgulayamayacaktır. Uygun bir dil ile zaman aldığını bunların düzenlenmesi gerektiğini ve başka işlerinizin de olduğunu düzgün bir şekilde anlatmalısınız yoksa sırf 10 fotoğraf daha fazla göndermediğiniz için kötü duruma düşebilirsiniz.

3. Gönderi tarihinden önce istemek

En çok karşılaşılan isteklerden biridir. Bu durumda müşterinize nazik bir şekilde neden bir tarih belirlediğinizi ve yapmanız gereken prosedürleri uygun bir şekilde anlatmalısınız. Gereken tarihten önce göndermenin neden zor olduğunu düzenlemelerin vakit kaybettirdiğini anlatmalısınız.

4. Kendisi düzenlemek isteyenler

Sizin çekmiş olduğunuz fotoğrafları ham halleriyle düzenlemek isteyenler olacaktır. Özellikle mobil uygulamaların popüler olmasıyla filtre atarak fotoğraf düzenlendiğini sanan kişiler fotoğrafları kendileri düzenlemek isteyebilir. Böyle bir duruma kendi itibarınız için kesinlikle müsahade etmemelisiniz ve hayır demeyi düzgün bir şekilde bilmelisiniz.

5. Profesyonel ile çalışmaktan çekinmek

Model çekimlerde en sık karşılaşılan soru bizim yakışıklı, güzel bir akrabamız var fotoğrafları onunla çekelim daha ucuza gelsin mantığı en yaygın mantıklardan biridir. Bu söyleyen kişi için çok mantıklı gelir çünkü para odaklı düşündüğü için işin sadece paradan ibaret olduğunu düşünmeye yatkındır. Bu durumda nasıl reddeceğinizi ve bir model ile arsındaki farkları açıklayarak uygun bir şekilde vazgeçirmeyi seçmelisiniz.

6. Parayı sonra versek olur mu ?

Profesyoneller öyle insanlarla nasıl başa çıkacağını bilse de yeni başlayanların en çok karşılaşacağı sorulardan biridir. Bu konuda yapmanız gereken en net şey bir sözleşme imzalatmak ve kesinlikle mümkün olan miktarda ön ödeme almaktır. İsterseniz işe size vermesinler önemli değildir bu işi para için yapıyorsan sonra veririz senin için bir seçenek değildir.

7. Photoshop programını tanrı sananlar

Birçok kişi photoshop uygulaması ile inanılmaz şeyler yapılabileceğini bilirler ancak bilmedikleri basit gibi görünen etkileyici fotoğrafları ne kadar zamanda yaptıklarıdır. Sizden çok etkileyici kimsede olmayan istekler gelecektir ancak böyle durumları beceremiyorsanız bunları savuşturmayı bilmelisiniz bu konulara yabancı değilseniz de iş akış sürecinizi etkileyeceğini ve sizin için daha fazla iş gerektirdiğini karşı tarafa iyice anlatmalısınız.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir