Fujifilm X-T4 Dijital Aynasız Fotoğraf Makinesi Sonunda Duyuruldu

Fujifilm X-T4 Dijital Aynasız Fotoğraf Makinesi Sonunda Duyuruldu

Fujifilm X-T3 modelinin duyurulmasından yaklaşık iki sene sonra Fujifilm X-T4 modelini duyurdu. X-T3 modelinin uzun bir süredir kullandığım için oldukça hakim olduğum bir seri olduğunu söylemeliyim. Özellikle eklediği bazı özellikler ile çok güzel bir seçenek haline geldi aynı zamanda diğer çıkarmış olduğu modelleri de biraz geride bırakarak ileri ki senelerde ortaya koyacağı modellerin de önünü kapamış oldu.

X-T3 modeline gelen ve rakiplerini kullanan kullanıcıların en büyük bahanesi tabiki krop sensörlü bir gövde olması, bataryasının çok az gitmesi, titreşim önleyici olmaması ve tam olarak ne kadar gerekli olduğu tartışılan dönebilir bir ekrana sahip olmamasıydı. Açıkçası kullanıcıların istediklerini bu kadar eksiksiz koyacaklarını ben hiç düşünmemiştim. Bu model ile hem fotoğraf makinesini yükseltmek isteyen hem de başka bir markadan Fujifilm`e geçmek isteyen kullanıcıları kolay cezbedecek gibi görünüyor. Gelin bakalım Fujifilm X-T4 modeline hangi özellikleri eklemiş.

Fujifilm X-T4 Genel Özellikler

26.1MP APS-C X-Trans BSI CMOS 4 Sensör ve X-İşlemci 4 ( ISO 160-12800 hassasiyet aralığı )

Gövde içi 5 yönlü titreşim önleme sistemi (IBIS) sayesinde 18 farklı X serisi lens ile 6.5 stop enstantane avantajı sağlıyor.

Geliştirilen yeni perde sistemi sayesinde saniyede 15 kare sürekli çekim olanağı.

Dönebilen 3.0 “1.62m-nokta LCD ekran.

1080p çekimlerde 240fps çekim hızı. 4K 60FPS 4:2:2 Bit kayıt olanağı.

Yeni NP-W235 batarya ile normal modda 500 kare çekim imkanı sağlanırken, ekonomi modunda bu 600 kareye çıkartıldı (X-T3’te normal modda 390 kare çekilebiliyordu).

Genel olarak bir önceki seriden farkları bunlar. Aynı özellikleri yazmak yerine ortaya çıkan özellikleri paylaşmayı tercih ettim.

Çıkış Fiyatı Türkiye`de : 10.000 TL

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir