Serbest Fotoğrafçı Olmanın Artı ve Eksileri Yönleri

Serbest Fotoğrafçı Olmanın Artı ve Eksileri Yönleri

Serbest fotoğrafçı nasıl olunur ? Serbest çalışan bir fotoğrafçı olmanın faydaları nelerdir ? Serbest çalışan bir fotoğrafçı olmak üzerine bir yazı.

Serbest fotoğrafçı olmak çoğu kişi için bazı artı ve eksi yönlere sahip olsa da bunların oluşması temelde tamamen size bağlı olan durumlardır.

Eksileri

Sömürü: Çoğu serbest çalışan fotoğrafçı malesef ipleri eline alma ve çalışmalarını belirli bir çizgide yönetme konusunda problem yaşadıkları ve bu konu hakkında yeterli kaynak olmadığı için sömürülmeye açık hale gelmektedirler. Çoğu zaman işleri tamamladıklarında yada işler çıkılamaz bir hal aldığında bunun farkına varmaktadırlar ve bir bataklık gibi sömürülme de içine ne kadar girerseniz o kadar batarsınız.

Fatura ödeme: Faturalar serbest çalışırken az gibi görünüyor olabilir ancak işler ciddi olmaya bir adım daha yaklaştıkça yeni ödemeler karşınıza çıkacak ve bunlar bir yük haline gelemeye başlayacaklar. Eğer yönetim konusunda yeterli yetenekleriniz yoksa sizi batırabilecek bir konudur.

Baskı: Kişisel olarak serbest çalışmak işinizi çok ciddiye aldığınız ve bunun için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunuz anlamına gelmelidir. Bu durumda malesef çoğu zaman stresi beraberinde getirir. Müşterilerden ekipmana kadar çok fazla odaklanmanız gereken konu olduğu için stres kaçınılmaz olmaktadır.

Artıları

Esnek çalışma: Bir çok fotoğrafçının tercih etmelerindeki temel sebep esnek çalışmadır. Ancak esnek çalıma istediğiniz zaman istediğiniz işi yapma olarak algılanırsa ve bu şekilde iş yapmaya kalkarsanız çok kısa bir süre içinde tüm serbest çalışma hayatınız alt üst olacaktır bu konuda emin olabilirsiniz.

Gerçekleştirme güdüsü: Çoğu tam zamanlı çalışanlar belirli bazı kutular içerisinde hareket etmelerine karşın serbest çalışanlar potansiyellerini kullanarak harika işler çıkarmak için her türlü olanağı sahiptirler. Geriye sadece hayal gücünün mükemmel şekilde kullanmak kalmaktadır.

Olasılıklar: Karar almada ve olaylara tepki verme konusunda özgür olmak çoğu fırsatı karşınıza çıkaracak ve çalışmaya başladıkça keyif almaya da başlayacaksınız. Bu sayede sayısız olasılık ile birlikte harika bir esnekliğe kavuşmuş olacaksınız.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir