Magnezyum Alaşımlı Kamera Gövdesinin Faydası Nedir ?

Magnezyum Alaşımlı Kamera Gövdesinin Faydası Nedir ?

Fotoğraf makinesi gövdesi nasıl olmalıdır ? Magnezyum alaşımlı kamera ne işe yarar ? Magnezyum alaşımlı kamera gövdeleri üzerine bir yazı.

Öncelikle magnezyum alaşım nedir kısaca onu açıklayayım. Magnezyum ve alüminyum alaşımlarının birleşiminden oluşan bir metal türüdür. Özellikle dayanıklılık ve hafifliğin bir arada olunmasının istendiği dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi, video kamera gibi ürünlerde kullanılmaktadır.

1. Korozyona karşı dayanıklılık

Özellikle üst seviye olan fotoğraf makinelerinde malzeme olarak genelde magnezyum alaşım kullanılır. Öncelikle yağmur veya tuzlu su gibi dış etkenlerin oluşturduğu küflenme, paslanma, aşınmaya karşı dayanıklıdır. Eğer dış koşullarda ciddi bir fotoğrafçılık yapmıyorsanız bu sizin için çok önemli bir özellik sayılmayabilir.

2. Yüksek ve düşük sıcaklıklara dayanıklıdır

Özellikle dışarıda fotoğraf çekiyorsanız genelde çok yüksek yada düşük sıcaklıklara maruz kalma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Bu fotoğraf makinesinin hem içeriden sıcaklık nedeniyle oluşabilecek zararları azaltır hem de dışarıdan ömrünün hızla bitmesini engeller.

3. Hafif ve dayanıklıdır

Tamamen alüminyum bir gövde ile karşılaştırıldığında neredeyse yarı ağırlığındadır. Ayrıca düşmelere karşı bir plastiğin çatlamasından çok daha dayanıklıdır. Yinede siz düşürmemeye çalışın.

4. Hissiyat

Eğer daha önce devamlı olarak plastik gövdeler ile çalıştıysanız magnezyum gövdeleri elinize aldığınız zaman hissiyat hemen değişir ve daha güvenli ve güçlü bir hissiyat sağlar. Ayrıca tutuşu iyileştirdiği için risk almada daha özgür olabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir