Fotoğrafçılar Zorlu Müşteriler İle Nasıl Başa Çıkmalıdır ?

Fotoğrafçılar Zorlu Müşteriler İle Nasıl Başa Çıkmalıdır ?

Fotoğrafçılar müşterileri ile nasıl iletişim kurmalıdır ? Fotoğrafçılar müşterileri ile nasıl başa çıkar ? Fotoğrafçılar ve müşterileri üzerine bir yazı.

1. Dinlemek

En temel konu müşteriyi dikkatli bir şekilde dinlemekten geçmektedir. Bu günümüzün en büyük problemi haline gelmiştir ve müşterileri iyi dinlenmediği için çoğu fotoğrafçı ileride problemli ve sinirli müşteriler ile karşılaşmaktadır.

2. Müşteriyi eğitmek

Bu malesef çok zor ve zahmetli bir iştir. Ancak müşterinizi eğitebilirseniz gerçekte sorun olan bir çok konu müşterinizin kafasında çözülecek ve anlaşmazlıklar son bulacaklardır. Bunun en büyük sebebi aslında fotoğrafçıların kapalı bir kutu gibi davranması ve hiçbir bilgi paylaşmak konusunda istekli olmamasıdır.

3. Ekipman eğitimi

Çoğu fotoğrafçı kendisini ön plana koyarak ekipmanları önemsiz bir obje gibi tanıtma yolunu seçmekte ve gelen eleştirilerde bu konuda ekipmana değil fotoğrafçıya yapılmaktadır. Ancak ekipman konusunda gerekli eğitimleri ve bilgileri verirseniz müşterileriniz sizi daha kolay anlayacaktır.

4. Baskı oluşturmamak

Müşterilerinizi baskı oluşturmadan serbest bırakarak iletişim kurmalısınız. Sürekli olarak bir şeyler sormak yada işten bahsetmek bir noktada müşterinizin yeter artık sizinle çalışmayacağım demesi ile sonuçlanması çok olasıdır. Bu nedenle biraz mesafe koymak çok yararlı olacaktır.

5. Hayır demeyi bilmek

Fotoğrafçıların en çok yaptığı hata her konu hakkında bir fikrinin olması ve müşteriden gelen her talebe olumlu karşılık vermesidir. Günün sonunda hayır denmediği için en ufak hatalar büyük problemlere neden olmakta ve sinirli müşterileri karşılarında bulmaktadırlar.

6. Yazılı anlaşma

Müşteriler ile olan anlaşmalar eğer ucu açık bir şekilde yapılırsa bir noktada müşterinizden gelen talepler fazla olacak ve siz bu talepleri karşılayamadığınız anda müşteriniz ile ters düşeceksiniz. Ancak yazılı bir anlaşma ile sınırları net bir şekilde çizmek çok önemli ve atlanmaması gereken bir konudur.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir