Müşterilerinizle Nasıl Pazarlık Yaparsınız ?

Müşterilerinizle Nasıl Pazarlık Yaparsınız ?

Fotoğrafçılar müşterileri ile nasıl pazarlık yapmalı ? Fotoğrafçılar müşterileri ile nasıl iletişim kurmalı ? Fotoğrafçılar ve pazarlık yapma üzerine bir yazı.

1. Müşterinizi incelemek

İlk yapmanız gereken şey size ulaşan müşterinizi en ince detayına kadar bilgileri bulup geçmiş çalışmalarını incelemek neler isteyebileceklerini tahmin etmeye çalışmak ve muhtemel bir bütçe belirlemek iyi olacaktır.

2. Gerçek niyetini öğren

Size çoğu zaman harika işlerinizden bahsederek geleceklerdir. Ancak gelen müşterilerin çoğu aslında hemen iş yapmak üzerine değil daha çok bilgi ve gerekli konularda ön çalışma ve karşılaştırma yapmak için fiyat almak üzere yazıyor olacaklar.

3. Geç teklif verin

Müşterinizle iletişime geçtikten sonra fiyat teklifini mümkün olan ve bezdirmeden en geç şekilde vermeye çalışın birbirinizi tam ve net olarak anlamadan fiyat teklifi aşamasına geçmeyin.

4. Tekrar iletişim kurun

Çoğu müşteri iletişiminde ilk konuşmadan sonra iletişim kesiliyor ancak siz çok ısrarcı olmadan gerekli sorular ile müşterinizi tekrardan kontrol etmeli ve fikirlerini öğrenmek için çaba sarf etmelisiniz.

5. Bütçe isteyin

Fiyat teklifi vermeden önce bir bütçe isteyin. Konuşmanızı bu yönde şekillendirmeyi öğrenin ve olabilecek en uygun şekilde müşterinizden bir bütçe isteyin eğer bütçe alabilirseniz işin büyük bir kısmını halletmiş olursunuz.

6. Rakiplerinizi tanımaya çalışın

Müşteriniz fiyat için sizi diğer firmalar ile karşılaştıracaktır. Rakiplerinizi iyi tanıyın ve gelebilecek rakip hamlelerine karşı koyabilecek şekilde bir düzen içerisine girmeyi öğrenin.

7. Müşterinizi takip edin

Sizinle iletişime geçen müşterinizi belirli bir süre takip edin. İşi alma konusunda yardımcı olabilecek konularda tekrar iletişime geçmekten çekinmeyin.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir