Fotoğrafçılıkta Yaratıcılığı Öldüren Unsurlar

Fotoğrafçılıkta Yaratıcılığı Öldüren Unsurlar

Fotoğrafçıların yaratıcılığı neden kaybolur ? Fotoğrafçılar nasıl yaratıcı olur ? Fotoğrafçılık ve yaratıcı olmak üzerine bir yazı.

1. Olabileceğine inanmayan insanlar

Aslında bunun en büyük sorumlusu siz yada akrabanız değildir. Bunun sorumlusu pazarlayan insanlar. Fotoğraf makinesi satan adam der ki bu çok güzel bir hobi aracı harika bir hobi olur bundan der. Baban felan fotoğraf makinesi alırken hobi için alır sana. günün sonunda ne olur peki kimse senin bir fotoğrafçı olduğuna inanmaz. Onlar için bu hobidir para kazandığın zaman bile birkaç ay sonra ne yapıcaksın yada ne zaman devamlı bir iş sahibi olacaksın gibi şeylere maruz kalırsın. Malesef bu konu hakkında çevrenden baskı yememe şansın yok durum böyle olunca da iş sana düşüyor ezilecek misin yoksa çevreni karşına alıp yaratıcılığının peşinden mi gideceksin.

2. Çok fazla rakip var

Fotoğrafçılık konusunda çok fazla rakip olması malesef olası çünkü en kolay iş gözüyle bakıldığı için bunun olmama şansı yok peki ne var yetenekli fotoğrafçılar var. Bu fotoğrafçılar ne yapıyor fark ortaya koyuyorlar. Günün sonunda konuşulan onların yaptıkları oluyor. Kendilerini ezdirmiyorlar büyük bir fotoğrafçı olabileceklerinin farkındalar ve buna göre davranmanın yollarını biliyorlar. Evet sanki sen de onlardan biri gibisin bence.

3. Kopya çekmek

Kopya çekmek okul sıralarında çok keyifli bir olay çünkü dersleri anlamadan zorlanmadan geçmeni sağlıyor. Ama iş hayatına gelince kopya çekmenin ne kadar kolay ancak getirisinin ne kadar kötü olduğunu görüyorsun. Günün sonunda sosyal medya gibi araçların radarına takılmadan ilerlemen çok olanaklı değil. mutlaka biri senin kopya çektiğini alıntıladığını fark ediyor. Buda yaratıcılığın en büyük düşmanlarından yapması en kolay olmasına karşın.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir