İlk Düğününüzü Çekerken Ücret Almalı mısınız ?

İlk Düğününüzü Çekerken Ücret Almalı mısınız ?

Düğün fotoğrafçılığına nasıl başlanmalıdır ? Düğün fotoğrafı çekerken ücret alınır mı ? Düğün fotoğrafçılığı ve ücretlendirme üzerine bir yazı.

Düğün fotoğrafçılığı hayatımızda karşılaştığımız en fazla fotoğrafçılık olanağının bulunduğu etkinliktir böyle olunca ben fotoğrafçıyım diyen çoğu insan düğün fotoğrafçılığına yönelir peki ilk düğününüz çekerken nasıl bir fiyat belirlemelisiniz bir fikriniz var mı ?

1. Ücretsiz çekmemek

İlk defa yapılan çoğu işte olduğu gibi ücretsiz çalışmak ilk seçenek olacaktır. Amacımız o işi alabilmek ve çiftin fotoğraflarını yeteneklerimiz ile çekebilmek olacaktır. Ancak ücretsiz olmanın getirdiği bazı sorunlarda vardır. Bu sorunlar arasında sizi üzecek olan ise malesef çektiğiniz fotoğrafların beğenilmicek olmasıdır. Nedeni ücretsiz elde edilenlerin değer olarak çok aşağıda görülmesidir. Yine de ücretsiz çalışacağım diyorsanız bu duruma hazırlıklı olmalısınız.

2. Tam ücret talep etmek

İlk defa bu işe girdiyseniz ve anlaşma yapmak gibi şeylerden anlamıyorsanız daha sonrasında üzülmemek için tam ücret talep etmeniz daha kàrlı olacaktır. Çünkü iş tamamlanıp teslim kısmına geldiğinizde fotoğraf ücretlerinin teslim edilmek istememesi durumuyla çok karşılaştım.

3. İndirimli fiyat

Fiyat indirimi en öncelikli seçeneklerden biridir. Herkes indirim bekler pazarlık yapmak ister. Eğer daha önce düğün fotoğrafı çekmediyseniz bir fiyat stratejisi oluşturmalı ve gelebilecek tüm tekliflere karşı koymanızı sağlayacak bir fiyat teklifi hazırlamalısınız. Bu fiyat indirimi de olabilir bir hediyede olabilir. Sizden mutlaka bir şeyler bekleyecekler.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir