Evcil Hayvan Fotoğrafçılığı İle İlgili İpuçları

Evcil Hayvan Fotoğrafçılığı İle İlgili İpuçları

Evcil hayvan fotoğrafları nasıl çekilir ? Evcil hayvan fotoğrafçılığına nasıl başlanır ? Evcil hayvan fotoğrafçılığı üzerine bir yazı.

Eskiye nazaran evcil hayvanlarımıza verdiğimiz önem daha fazla arttı. Bu sayede artık sadece yem almak için pet shoplara gitmez olduk. Kıyafetler bakıyoruz, oteller arıyoruz hatta birlikte kamp yapabileceğimiz özel alanları sorguluyoruz. Bunun sonucunda Türkiye`de yeni yeni evcil hayvan fotoğrafçılığı popüler bir fotoğrafçılık olmaya başladı. Tabi bu iş normal bir insan çekmekten daha zorlayıcı ve yorucu bir hal alabiliyor. Bu noktada bazı dikkat edilmesi gereken ipuçları var.

1. Öncelikle pratik yapmak

Çevremizde çok sayıda kedi ve köpek var onları sevmek dışında yapabileceğimiz en güzel şeylerden biri farklı açılardan sokak yaşamlarının fotoğraflarını çekmek olacaktır. Bu sayede birkaç saniye sevmenin ötesinde nasıl bağ kurulduğunu öğrenecek davranış şekillerini inceleme fırsatı bulacaksınız.

2. Rüşvet

Köpeklerin en fazla müsait olduğu ve sizinle çalışmayı sevecekleri şey rüşvet vermenizdir. Bu sayede istediğiniz sonuçları verme konusunda daha istekli olacaklardır. Yanınızda lezzetli atıştırmalık bulundurmayı hiçbir zaman unutmayın ister fotoğraf çekin isterseniz sadece sevin.

3. Ekipman

Çoğu sahip gitmekten zevk aldığı mekanlarda fotoğraf çekmeyi tercih edeceklerdir bu nedenle yanınızda götürdüğünüz ekipmanlar en çok bir tane geniş açı bir tane zoom lens olacaktır. Çoğu zaman ışığın karşısında bir evcil hayvan bulundurmak zor olacağı için ilk başlarda ışık kullanmamak daha yararlı olacaktır.

4. Çekim amacı

Tabi ki bir çekim amacı taşımalısınız. Evcil hayvanların fotoğrafların çekimlerinde sahipleri açısından bir fayda taşımalısınız. Evcil hayvanı ile selfie çekmekten daha öte bir amaç ile yaklaşmalı ve müşterilerinize bunu aktarırken daha uygun bir şekilde aktarmalısınız.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir