Fotoğrafçıların Biyografisinde Olmaması Gerekenler

Fotoğrafçıların Biyografisinde Olmaması Gerekenler

Fotoğrafçılar nasıl biyografi hazırlamalıdır ? Fotoğrafçıların biyografisinde neler olmalıdır ? Fotoğrafçılık ve biyografi hazırlama üzerine bir yazı.

1. Fotoğrafı tutkusu olduğunu söylemek

Fotoğraf senin tutkun tamam da zaten adam senin sitene gelmiş fotoğraflarını görmüş belliki bunun için bir çaba göstermişsin zaten kısıtlı bir alan var bunu neden tutkundan bahsederek harcıyorsun.

2. Aldığı ödüller

Evet çok başarılı olabilirsin ama dünya devi firmalardan bir ödül almadıysan uluslararası bir başarın yoksa kusura bakma ama bende kendime bir yarışma düzenleyip bir sertifika hazırlayabilirim. Bu yüzden ciddi bir şey yoksa bahsetme yada sohbet sırasında bahset.

3. Kullandığı ekipmandan bahsetmek

Orta format kullan, piyasadaki en güncel ekipmanları kullan ancak bunları biyografine ekleme. Bunları ayrı bir yazı olarak bahset. Çektiğin fotoğrafın altına ekle. Müşterinin senin hakkındaki zaten olmayan imajını gösteriş meraklısı olarak değiştirme.

4. Kibirli olmayın

Söylediğim ile yapması basit olmayan bir davranış malesef. Bu yazıyı okuyorsanız değiştirmeniz oldukça güç olacaktır. Eğitilmez değil ancak güç.

5. Anılardan bahsetmek

Anılarından bahsedeceksen harika ücretsiz kitap siteleri var orada bahset. Üstüne belki harika bir ücret bile alabilirsin. Gereksiz zaman kaybı ve müşterilerini az olan zamanını sebebini bilmedikleri bir anıyla oyalıyorsun sadece.

6. Dilbilgisi

Hepimizin yıllarca öğrendiği ancak yazıya geldiğimiz zaman herkesin atladığı temel konulardan biri. Bu konuda etraflıca düşünmeden yazı yazmayın. Sizi yazı yazmak üzerine acele ettirmeyen bir durum olmadığına göre düzgün yazılar ortaya çıkarmaya çalışın.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir