Neden Manuel Mod Her Zaman İyi Bir Seçenek Değildir ?

Neden Manuel Mod Her Zaman İyi Bir Seçenek Değildir ?

Fotoğraf makinesinde manuel mod ne zaman kullanılmalıdır ? Fotoğraf makinesi modları nasıl kullanılmalıdır ? Fotoğrafçılık ve manuel mod kullanımı üzerine bir yazı.

1. Daha fazla ayarlama gerektirir

Manuel mod demek tüm ayarları en ince şekilde sizin ayarlamanız gerektiği anlamına gelmektedir. Bunun sonucunda çok yetkin bir kişi olmanız anlamına gelir. Öğrenmek için çaba göstermeniz gerekir ancak öğreninceye kadar çok uğraştıracağı kesindir. Ama fotoğrafçılar kesinlikle manuel mod kullanmayı bilmelidir.

2. Daha fazla hata yapmaya sebep olur

Özellikle bulanık fotoğrafların en büyük sebeplerinin başında manuel mod gelmektedir. Fotoğraf makinesi ekranından bunu anlamak güç olduğu için bilgisayara geçtiğinizde bir süpriz ile karşılaşmanız olası olacaktır. Hataların önüne geçmek için çok pratik yapmalı ve art arda fotoğraf çekmelisiniz. Destek sistemi varsa fotoğraf makinanızda onu aktif hale getirmelisiniz.

3. Daha fazla zaman gerektirir

Hızlı bir çekim istiyorsanız veya o anı bir daha yakalama ihtimaliniz düşükse malesef size ciddi zaman kaybettirir. Bu nedenle hızlı gelişen olaylarda kullanmak pek mantılı bir çözüm olmayacaktır. İyi bir öğrenci olsanız bile manuel mod ile hızlı olaylar karşısında tepkisiz kalma ihtimaliniz vardır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir