Uzun Pozlama Fotoğrafçılığına Girişte İpuçları

Uzun Pozlama Fotoğrafçılığına Girişte İpuçları

Uzun pozlama nasıl yapılır ? Uzun pozlama fotoğrafçılığına nasıl geçilir ? Uzun pozlama fotoğrafçılığı üzerine bir yazı.

1. Tripod ve kumanda olmasa da olur ama

Tripod ve kumanda önerisini her zaman görebilirsiniz en hareketli çekimden en hareketsizine kadar tripod olmadan olmaz mı uzun pozlama derseniz olur ancak tripod ve kumanda kullanmak konforu çok üst seviyeye taşımakta ve elde edeceğiniz sonuçların kesinliğini yüksek oranda etkileme unsuruna sahiptirler. Tabi siz taş kullanarak yada gecikme süresi koyarak bu problemlerin üstesinden gelebilirsiniz.

2. Araştırma yapmak

Google haritalar ile artık her nokta ince detayına kadar fotoğraflı bir şekilde geliyor. İnstagram gibi uygulamalar sayesinde net bir şekilde ne ile karşılaşacağınızı bilerek gidiyorsunuz. Bu nedenle balta girmemiş bir ormana gitmiyorsanız önceden ufak bir araştırma yapmak ciddi faydalı olacaktır.

3. Önceden fotoğraf oluşturma

Çeşitli programlar yardımıyla önceden gideceğiz alanın fotoğrafını oluşturursanız hem çoğu şeyi kaçırmamış olursunuz hemde daha kaliteli bir çekim tecrübe edersiniz. Eğer doğada çekim yapıyorsanız özellikle dünyanın dönüşü çok hesaba katılmadığı için ışık ciddi anlamda etkilenmektedir.

4. Işık sızıntısına dikkat

Özellikle aynalı bir sistem kullanıyorsanız ışık sızıntısı nedeniyle fotoğraflarınız ciddi anlamda deforme olabilir. Bu nedenle yanınızda ışık sızıntılarını kesebileceğiniz bant, bez gibi malzemeler taşımak çok etkili olacaktır.

5. Işığa dikkat edin

Her gün karşılaşsak bile çoğu zaman gece, gündüz döngüsünü ve ayın evrelerini hesaba katmadığımız için ya harika bir gün batımı manzarasını kaçırırız yada dolunay olduğu için aydınlık bir gökyüzü ile baş başa kalırız. Ancak basit birkaç uygulama yardımıyla bunları aşmak kolaylaşmıştır. Yinede göz önünde bulundurmanız gereken ipuçlarındandır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir