Fotoğrafçıların Başarısız Olmasına Neden Olan 5 Unsur

Fotoğrafçıların Başarısız Olmasına Neden Olan 5 Unsur

Fotoğrafçılar neden başarısız olurlar ? Fotoğrafçılar başarısızlıkları önlemek için ne yapmalıdır ? Fotoğrafçılık ve başarısız olmak üzerine bir yazı.

1. İçerik yetersiz

Şuanda içerik denizinin içerisinde yaşıyoruz ve her gün bu içeriklere yenileri katılıyor ancak siz bu işte çok uzun süredir yer alıyorsanız bir noktada takip etmeyi kesmiş olabilir ve treni geriden yakalamaya çalışıyor olabilirsiniz. Bu nedenle içerikleriniz daha geriden gelecekler ve hitap ettiğiniz kitle giderek daralacaktır.

2. Rahat olamamak

Çoğu kişi bunu için için istese de iş kamerayı alıp karşısında çekecek biri bulduğunda problemler başlıyor. Tedirginlik ve güvensizlik baş gösteriyor. Bunu yenmenin mümkün olan en kolay yolu tanıdık insanlar ile çalışmak ve mümkün olan tüm zamanınızı fotoğrafçılığa ayırmaktan geçiyor etkinliklere katılmak büyük yardımcılardan biridir.

3. Yanlış konuya odaklanmak

Başarısızlık kaynaklarından bir tanesi malesef odaklandığınız konuyu yanlış seçmiş olmanızdan kaynaklanıyor. Peki hangisi bu derseniz fotoğrafçı olarak fotoğrafa odaklandığınız için başarısız oluyorsunuz. Çünkü size fotoğrafları sağlayanlar aslında müşterileriniz ve gereken önemi göstermediğiniz zaman devamlılık ölüyor ve malesef giderek çember daralıyor.

4. Sosyal medyadan yararlanmamak

Sosyal medyanın kral olduğu bir dönemde hala geri kafalılık yapıp eski usul çalışmak isteyen insanlar var ve bunu malesef bu çağda mümkün değil. Biri sizden artık telefon numarası değil sosyal medya hesabınızı istiyor ve buna verecek cevabınız yoksa çağ dışı olarak itham ediliyorsunuz.

5. Takip ve kontrol

Yaptığınız işleri çoğu zaman gerçekleştirmeye o kadar odaklanıyorsunuz ki müşterilerinizi takip etmiyorsunuz. Kontrol etmediğiniz için de yeni fırsatları görmekte zorlanıyorsunuz. Yeniden çalışabilmek için akılda yer ediyor olmanız gerek bu nedenle sürekli iletişim kurmalı ve piyasayı kontrol etmelisiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir