Profesyonel Fotoğrafçı Olmadan Önce Kendinize Sormanız Gereken Sorular

Profesyonel Fotoğrafçı Olmadan Önce Kendinize Sormanız Gereken Sorular

Profesyonel fotoğrafçı nasıl olunur ? Profesyonel fotoğrafçılık nedir ? Fotoğrafçılık ve profesyonel olma üzerine bir yazı.

1. Yetenekleriniz profesyonel olmak için yeterli mi ?

Çoğu kişi profesyonel olmayı fotoğraf makinesi ile bağdaştırmakta ve sosyal medyada aldığı yada çevresinden aldığı tepkilere göre profesyonel olduğu konusunda karar kılmakta. Ancak profesyonellik malesef sanıldığı kadar az yetenek ile yapılamaz. Bu nedenle profesyonel olarak çalışabilmek için gerekli olan yetenekleri tamamladığınızdan emin olmalısınız.

2. Müşterilerin senden ne istediklerini anlıyor musun ?

Farklı konulardan kendine bir portföy oluşturabilirsin. Ancak müşterilerinin ne istediğini anlayıp anlamadığın yazmaktan çok daha kolaydır. Doğru konular üzerinde eğilim gösterip göstermediğine bakmalısın. Bazı konularda gerçekten bir kazanç elde etmek tahmin ettiğinden çok daha uzun süreler alabilir. Bu yüzden ihtiyaçları doğru değerlendirmelisin.

3. Risklerin farkında mısın ?

Profesyonel olmak çoğu zaman tek başına kalmayı gerektirdiği ve bir çok iş yükünü üstlenmeyi gerektirdiği için bu konuda gerçekten risk almayı ve aldığın risklere karşılık verebilmeyi becerip beceremediğin oldukça önemli. Sürekli güvende kalamazsın eninde sonunda risk alman gerekecek.

4. Serbest çalışmaya hazır mısın ?

Öncesinde sürekli monoton bir işi bıraktıysan serbest çalışmak gibi bir hayalin varsa bu işe girdiğinde bir şok yaşayabilirsin. Çünkü senin sandığın gibi istediğin zaman çalış istediğin zaman dur kavramları serbest çalışmada malesef yok. Gece yarısına kadar düzenleme yapmaya hazır olmalısın. Bir sonraki ay başında maaşın olup olmayacağı stresini kaldırabilecek bir zihne ve bedene sahip olmalısın.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir