Yeni Bir Fotoğraf Makinesi Almadan Fotoğraflarınızı Nasıl Geliştirirsiniz ?

Yeni Bir Fotoğraf Makinesi Almadan Fotoğraflarınızı Nasıl Geliştirirsiniz ?

Yeni fotoğraf makinesi alınmalı mı ? Fotoğraf makinesi almak daha iyi fotoğrafa neden olur ? Fotoğrafçılık ve yeni bir fotoğraf makinesi üzerine bir yazı.

1. Maceraya çıkmak

Yeni kameraya ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız ve kameranızda 30 senelik falan değilse muhtemelen yeni bir fotoğraf makinesine değil dışarı çıkıp o güvenli evinizden uzaklara harika, macera dolu bir gezi yapmaya ihtiyacınız vardır. Bu sayede kendinizi daha fazla test etme şansı elde edebilirsiniz. Karar vermenizi etkileyeceğine eminim.

2. Öğrenme

Yeni kamera ihtiyacı aslında artık sınırların ötesine geçmek istediğinde doğar genelde. Bu nedenle eski kameran ile olan öğrenme ve kendini geliştirmeyi tamamlamış olmalısın. Kamera sana sadece zihinsel olarak değil fiziksel olarak ta yetmemeli. Ayrıca sadece kamera değil fotoğraf düzenleme alanında gelişmiş olmalısın.

3. Gezi ve atölyelere katılmak

Yeni bir fotoğraf makinesine ihtiyacın varsa bir fotoğraf atölyesine yada gezisine katılmak muhtemelen fikrini değiştirecektir. Çünkü fark edeceksin ki daha öğrenmen gereken çok fazla teknik ve mevcut fotoğraf makinesinin yapabileceği çok şey var.

4. Işığı öğrenmek

Tek bir ışık ile 30 farklı açıdan 30 farklı fotoğraf elde edebilirsin. Yada sabah erken kalkıp daha önce hiç çekmediğin manzaraları elde edebilirsin. Bu nedenle fotoğraf makinesine vakit ayırdığın kadar ışık öğrenmeye de vakit ayırırsın bilgilerin katlanarak artacak ve yetersiz gelen çoğu şeyin çözümünün ne kadar basit olabildiğini görmeye başlayacaksın.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir