Ücretsiz Fotoğraf Çekmek İçin 5 Neden

Ücretsiz Fotoğraf Çekmek İçin 5 Neden

Ücretsiz fotoğraf çekilir mi ? Ücretsiz fotoğraf çekmek ne işe yarar ? Fotoğrafçılık ve ücretsiz çalışma üzerine bir yazı.

Aslında nereye giderseniz gidin size kesinlikle ücretsiz çalışmamanız gerektiği. Emeğinizin sömürüleceği konusunda tonlarca yetişkin tavsiyesi verebilirler. Ancak insanlar bazı şeyleri kaçırıyorlar bunlarında başında fotoğrafçılık geliyor. Bir fotoğrafçıyı fotoğrafçı yapan şey nedir tabi ki fotoğraf ve bu fotoğrafları gerçekte nasıl etkileyici kıldığıdır. Durum böyle olunca ben fotoğrafçıyım senin fotoğrafını ücret karşılığında çekerim dediğinde senden istenecek tek bir şey var oda bu güne kadar yaptığın işler. Durum böyle olunca kendinize şunu sormanız lazım neden ücretsiz çalışmalıyım ve sonucunda ne elde edeceğim.

1. Fotoğraf ağı kurmak

Bir fotoğrafçının en fazla gelir getiren özelliği oluşturduğu fotoğrafçılık ağıdır. Ne kadar tavsiye aldığını ne kadar konuşulduğudur. Bunu sağlamanın da en önemli yöntemi tabi ki ücretsiz çalışmaktan geçiyor. Seni tanımayan adama nasıl fotoğraf satıcaksın.

2. Gelişim

Ücretsiz çalışmak aslında bir gelişim olanağı sağlar. Çünkü bir sınıra bağlı kalmadan gelişebileceğiniz kadar gelişirsiniz. Ben otuz liralık gelişirim gibi bir sınırda yer almadan kendinizi geliştirirsiniz.

3. Pazarlama

Ücretsiz çalıştığınızda aslında çok daha fazla insana ulaşırsınız. Bu sayede daha fazla kendinizi pazarlamış olursunuz. Aralarında belkide bir yıldız keşfetmeyi bekleyen insanlara da denk gelme olasılığınız bir hayli yüksektir Tabi gidip de ninenizin dedenizin fotoğraflarıyla yetinmiyorsanız.

4. Değer yaratırsınız

Aslında bir ayrımı ortaya çıkarırsınız. Buda ücretli ve ücretsiz arasındaki farktır. Aslında ücretsiz ve ücretli arasında gerçek bir fark ortaya koyabiliyorsanız o zaman ücretli çalışma aşamasına geçmişsiniz demektir. Gerçek bir değer koyamıyorsanız malesef kimse size para ödemek istemeyecektir.

5. Fotoğraf aşkınızı sömürtmeyin

Tabi ki sizin bu ücretsiz iş yapma aşkınızı sömürmek için sırada bekleyen çok fazla insan olacak. İşte bu noktalarda aslında bir sınır koyabilirseniz ve bu sömürüye karşı önlem alabilirseniz aslında yolunuzun büyük bir kısmını katetmiş olacaksınız.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir