Vizörüm Nenden Bulanık Gösteriyor ?

Vizörüm Nenden Bulanık Gösteriyor ?

Fotoğraf makinesinde vizör ne işe yarar ? Fotoğraf makinesi vizörü neden net göstermez ? Fotoğraf makinesi vizörü üzerine bir yazı.

Eğer fotoğrafçılıkla çok meşgul değilseniz arada sırada fotoğraf makinesi ile uğraşıyorsanız yada her tuşuna hakim değilseniz dahada kötüsü kullanım kılavuzunu okumadıysanız vizörden baktığınız zaman bulanık bir manzara ile karşılaşabilirsiniz.

1. Diyoptri ayarınız yapılmamış

Fotoğraf makinelerinde vizörün hemen yanında genelde bir +,- işareti olan bir küçük tekerlek olur. Bu tekerlek odak uzaklıklarını değiştirerek vizörün bulanıklığını değiştirmeye yarar. Kısa bir değiştirmeden sonra net noktayı bulduğunuzda çevirmeyi bırakmanız yeterli olacaktır. Ancak eğer diyoptri ayarınızda bir kilit mekanizması yoksa fotoğraf makinenizin diyoptri ayarı sık sık değişebilir bu nedenle ayarlamak için zaman harcayabilirsiniz. Aynı zamanda farklı bir arkadaşının görme ayarıyla senin ki farklı olacağı için ayarların değişmesi gerekiyor olabilir.

2. Parmak izi bulunuyor

Biraz saçma görünüyor ama vizörden tutmak en çok yapılan hatalardan bir tanesi. Tuttuğunuz anda parmak izleri yapışıyor ve berabat bir bulanık görüntüye neden oluyor. Ancak temizlerken çok dikkatli olmalı ve çizilmeye karşı hassasiyet göstermelisiniz.

3. Gözleriniz ciddi bozuk olabilir

Diyoptri ayarını yaptığınız halde bulanık görüyorsanız bir göz doktoruna görünmek oldukça iyi olacaktır. Çünkü senin tedavin fotoğraf makinesinde değil doktorda.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir