Başarısız Olmanı Sağlayan 5 Madde

Başarısız Olmanı Sağlayan 5 Madde

Fotoğrafçılar neden başarısız olur ? Fotoğrafçıların başarısızlık nedenleri nelerdir ? Fotoğrafçılık ve başarısızlık üzerine bir yazı.

Fotoğrafçıların başarısız olmasını sağlayabilecek daha bir çok madde var ancak bu saydıklarım eğer listenin başında geliyorsa çok tehlikelilerdir. Çünkü fark etme olanağınız çok düşüktür ve sizi içten içe tüketen de fark edemediğiniz bu maddelerdir.

5. Başkaları ile kendinizi kıyaslamak

Bunu muhtemelen yapmayan yoktur. Ne olacak ki eleştiri yapmanın en basit hali ben daha iyiyim yada ondan daha güzel çekiyorum gibi bir kıyaslama yapmaya başlarsanız aslında ilk başlarda bir problem teşkil etmiyor. Sonuçta rakipleriniz. Ama eğer kıyaslama biraz ileriye gitmeye başlarsa bu sefer siz yerinizde saymaya başlarsınız ve kıyasladığınız kişilere yetişemediğiniz yada eksik kaldığınız anda mutsuz olursunuz bu önemli bir hatadır. Kıyaslama yapıyorsanız kendinizi ileriye götürebilecek olan şeyler için kıyaslayın.

4. Üşengeç olmak

Harika fotoğraf çekiyor olabilirsiniz. Çevrenizden aldığınız övgüler fazlasıyla yeterli geliyor olabilir. Ancak bu bir noktaya kadar devam eder. Eğer son noktaya geldiğinizde tıkanırsanız ve ilerleyemeyecek hale gelirseniz işte o noktada aslında elinizde tüm kozları tüketmişsiniz ve geriye yapacak bir şeyiniz kalmamış demektir. İkinci bir şansınızı hak etmek için belkide yılları geçmesi gerekecektir.

3. Başarısız olmaktan korkmak

Hepimiz başarısız olmaktan korkarız ama karar almaktan da asla vazgeçmeyiz. Ancak bazıları dahada fazla korkar ve bu öyle bir noktaya gelir ki artık adam atarken bile korkak biri haline gelmiş olursunuz. bunun en büyük yansıması geçmişteki başarısızlıklarınızı tekrarlama düşüncesidir. Buda devamlı olarak adım atmanızın önündeki en büyük engellerdendir. Eğer bu noktayı kıramıyorsanız malesef yavaş yavaş yok olma sürecine girmeye başlamışsınız demektir. Bu noktada aslında fotoğrafçılık çok güzel bir eğitim kaynağıdır.

2. Yoruma kapalı olmak

Hepimizin en fazla yaptığı şeylerden biri muhtemelen eleştiridir. Başkaları hakkında yorum yapmaktır. Ama en kapalı olduğumuz konuda diğerlerinden gelecek olan eleştirileri duymazdan gelmek ve eleştiriye kapalı olmaktır. Ben eleştirilerin hepsini almamız gerektiğini savunmuyorum size zarar vermek isteyen eleştirilerde her zaman olacaktır ama tüm eleştirilere kendinizi kapatırsanız süzgecinizden güzel ve olumlu eleştirileri de engellemiş olursunuz. Bu da bir noktada aslında kendi kendinizi bitirmenizi sağlayacaktır.

1. Bu iş sadece teknik değildir

Fotoğrafçılıkta nereye giderseniz size belirli bazı teknikler öğretirler ve bunlar bir noktadan sonra aslına bakarsanız birbirini takip eden tekniklerdir ve çeşitlilikleri giderek öğrendikçe azalmaktadır. Bu noktada aslında sizin kendinize olan inancınız ve yaratıcılığınız tekniklerin önüne geçerek güzel işler ortaya çıkarmanızı sağlar. Yaratıcılık bu işin en temel prensibidir. Teknikler bir noktadan sonra kendine daha az yer bulmaya başlar

Son bir konuda bunları okudun ve hala aynı yerdesin hiç bir şey değişmedi işte bu yüzden yerinde saymaya ve her geçen gün kötüye gitmeye devam edecek. Okuyup da eyleme geçmiyorsan o zaman geçmiş olsun.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir