Fotoğrafçıların Dikkat Etmedikleri SEO Hataları

Fotoğrafçıların Dikkat Etmedikleri SEO Hataları

Fotoğrafçılar nasıl seo yapmalıdır ? Fotoğrafçıların yaptıkları seo hataları nelerdir ? Fotoğrafçılık ve seo hakkında bir yazı.

1. Websitenizin ana sayfası

Çoğu kişi ana sayfasına her şeyi sığdırmak isterler ve kullanıcıların sitelerini ziyaret edeceklerini göz ardı ederler. Durum böyle olunca ana sayfa sizi içerisine öyle bir çeker ki nereye basarsanız basın bir piyango misali sizi bilmediğiniz yeni topraklara götürür. Bu nedenle ana sayfanın çok dikkatli ve kullanıcı dostu hazırlanması gereklidir.

2. Kategori hataları

Çoğu kişi bir çok farklı türü bir arada yapıyor ancak bunları doğru kategori haline getirmediği için hem siteye gelen botlar anlayamıyorlar hem de müşteriler istediği bilgilere ulaşmakta o kadar zorlanıyor ki telefonla arayıp da ne iş yaptığını soranları bile gördüm ben. Bu nedenle düzenli olmanız hem site botları hem de müşteriler için çok önemlidir.

3. Yetersiz içerik

Çoğu fotoğrafçı ne yazacağım ben kafasıyla yaklaştığı için hakkımda kısmını bitiriyor ve gerisini çoğu zaman kopyala yapıştır yaparak geçmeyi tercih ediyor. Durum böyle olduğu zaman Google botları içeriği anlayamadıkları için sizi bir kategori içerisine koymakta zorlanıyorlar ve Google içerisinde yer bulmaya çalıştığınızda binlerce sayfa arasında çok gerilerde yer alıyorsunuz.

4. Güncelleme yapmak

Çoğu fotoğrafçı düzenli olarak çalışmasına rağmen işlerini sitesine eklemiyor ve güncelleme yapmak için vakit ayırmıyor. Bu durumda da Google botları sitenizi ziyaret ettiğinde malesef yeni bir şey bulamadıkları için rakiplerinizin yaptığı değişikliklere karşılık sizi geri plana itmekten çekinmiyorlar. Devamlı olarak güncelleme yapmaktan çekinmemeli ve zaman ayırmalısınız.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi