Fotoğrafçı İlk Müşterisini Nasıl Bulur ?

Fotoğrafçı İlk Müşterisini Nasıl Bulur ?

İlk müşteri nasıl bulunur ? Fotoğrafçılar müşterilerine nasıl ulaşmalıdır ? Fotoğrafçılık ve müşteri bulma üzerine bir yazı.

1. Herkese ne yaptığını söyleyerek

Bu aslında çok fısıltı gibi kaldığından ve akılda kalmadığından kısık bir sesle değil ciddi bir iş olarak ve lafınızın arkasında durarak bir fotoğrafçı olduğunuzu söyleyin ve müşterilerinizin bunu iyice anladığından emin olun.

2. Fotoğrafa ilgi duymak

Fotoğrafçılığa ilgili olmak aslında herkesin yapmadığı bir şeydir. Çoğu zaman fotoğrafçılık gibi çok geniş bir alan ile yüzeysel bir şekilde kalmaktadır. İşin en ince detaylarına kadar yönelmeli ve trendleri takip ederek ortaya çıkabilecek ihtiyaçları çok iyi gözetmelisiniz.

3. Doğru kişilere ulaşmak

Bu en zor yollardan biridir. En fazla sektör içerisinde vakit geçirmeye başladığınızda kimlerin doğru kişiler olduğunu anlayabilirsiniz. Bu kişileri tespit ettikten sonra onlara gerekli olan bir durumda yardımınızı sunmalı ve birlikte çalışma fırsatı yaratmalısınız.

4. Doğru soru sormayı bilmek

İnsanlar iletişim konusunda çok çekingen oldukları için sosyal medya ile iletişime geçme yoluna gitmektedir. Ancak karşınızdaki kişiye doğru soruları sormayı bilmek çok önemlidir. Çünkü bu sizin hiç bilmediğiniz bir ihtiyacın yada anlık bir olayın doğmasına sebep olabilir ve bir anda iş sahibi olabilirsiniz. Bu yüzden soru sorma konusunda saçma olmadığı sürece çekinmeyin.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi