Fotoğraf Portföyünüzü Nasıl Düzenlemelisiniz ?

Fotoğraf Portföyünüzü Nasıl Düzenlemelisiniz ?

Fotoğraf portföyü nedir ? Fotoğraf portföyü nasıl olmalıdır ? Fotoğraf portföyü oluşturma üzerine bir yazı.

1. Çok fazla fotoğraf koymak

Fotoğrafçılar özellikle yeni başlayanlar ellerindeki tüm fotoğraflarını portföylerine koymakta ve bunları sergilemektedirler. Ancak çok fazla fotoğraf koymak özellikle bir müşterinin tüm fotoğraflarını koymak diğer müşterilerinizin sizi gördüğünde gözünde çok fazla tekrar ediyor olmanız anlamına gelecektir. Yapmanız gereken az, en sevdiğiniz, çarpıcı görüntüler kullanmaktır elinizde sayıları az olsa bile.

2. Olmayan portföy koyma

Çoğu fotoğrafçı çektiği kadar bir o kadar da çekmediği fotoğrafların peşinde koşarlar ve müşterilerine ben bu işleri de yapabilirim demek için hiç yapmadıkları işleri gösterme çabası içine girerler. Bu doğru ve etik bir davranış değildir. Ayrıca müşterileriniz ile iletişime geçtiğiniz zaman elinizde daha özel hissedecekleri vay be dedirtecek fotoğraflar koymak aslında tatlı bir sürpriz yaptıracaktır. Bunları önceden paylaşmak tüm sürprizi bozacaktır.

3. Çok fazla kategori oluşturmak

Çoğu fotoğrafçı bazı türleri yapmaya başlayınca diğer türlerde de iş yapmaya başlar ve kategoriler bir anda çeşitlenmeye başlarlar böyle durumlarda sizin için iyi gibi görünse bile malesef bazı müşteriler bir konuda uzman aramaktadırlar yada sizin hakkınızda ilgilendikleri alan için olumsuz bir düşünceye kapılabilirler. Bu nedenle en yetenekli olduğunuz kategorilere odaklanmak sizi tercih edecek müşteriler için çok yardımcı olacaktır. Gerektiği zaman iletişime geçerlerse geri kalan işlerinizi göstermeniz daha keyifli olacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi