Fotoğrafçılığın Hayatımıza Olan Faydaları

Fotoğrafçılığın Hayatımıza Olan Faydaları

Fotoğrafçılık bizlere ne katar ? Fotoğrafçılık hayatımızda nasıl bir iz bırakır ? Fotoğrafçılık ve şekillenmemiz üzerine bir yazı.

1. Ölümsüzlük

Fotoğraflar ölümsüz nesneler haline dönüşürler. Özellikle dijital ortama aktardıysanız yada google yüklediyseniz artık oradan silinme ihtimali oldukça azdır. Yani ölümsüz bir fotoğrafınız vardır.

2. Gelişiminizi gösterir

Eğer gelişimini görmek istiyorsanız en iyi araç fotoğraflardır. Ölümsüz olduğu için zaman içinde geçirmiş olduğunuz değişimi belgelerler.

3. Stres gidericidir

Özellikle profesyonel değilseniz hobi amaçlı takılıyorsanız harika bir stres atma aracıdır. Sürekli bir şeyleri keşfetmeye yönlendirir.

4. Hayal gücünüzü ortaya çıkarır

Özellikle yaratıcılığınızı tetikleyerek harika bir hayal gücü varlığını ortaya çıkarmada çok iyi iş yapar. Saklı, gizli kalmış yetenekler gün yüzüne çıkmaya başlar.

5. Kariyer olanağı

Hobi olarak başladığınızı bir kariyer olarak devam ettirme olanağı tanır. İşin kilit kısmı yaratıcılığınızı ne karar etkili ve akılda kalıcı bir şekilde kullandığınızdır.

6. Öz güven aşılar

Özellikle kişi fotoğrafları çekmekten hoşlanıyorsanız harika bir öz güven kaynağıdır. Sürekli iletişim halinde kalmanızı sağlar içinize kapanık bir birey olmanızı engeller.

7. Fark edilmeyeni fark etmenizi sağlar

Özellikle fark etmekte zorlanacağınız yada gözünüzün görmediği çoğu şeyi fotoğraf yardımıyla çekmenizi ve belgelemenizi sağlar. Bir anda fark etmediğiniz şeylerin çokluğu ile karşı karşıya kalırsınız.

8. Yeniyi ve eskiyi bir arada tutar

Yeni anılar biriktirirken eski anılarınızı canlı tutma konusunda çok yardımcıdır. Bu sayede geri dönüp baktığınızda analiz yapma olanağı tanır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi