Yüksek Çözünürlüklü Kameraların Faydaları ve Zararları

Yüksek Çözünürlüklü Kameraların Faydaları ve Zararları

Fotoğraf makinelerinin faydaları nelerdir ? Yüksek çözünürlük ne demektir ? Yüksek çözünürlüklü fotoğraf makineleri üzerine bir yazı.

Avantajları

-Sağladıkları büyük görseller nedeniyle özellikle çıktı almak istiyorsanız barındırdıkları ayrıntı nedeniyle daha kaliteli fotoğraflar vermektedirler.

– Geleceğin görüntü teknolojileri daha yüksek çözünürlük talep ettiği için sürdürülebilirlik açısından fayda sağlamaktadırlar.

-Serbest kırpma avantajı. Bu sayede fotoğraftaki detayları almak istediğinizde kabul edilebilir düzeyde bir fotoğraf elde edebilirsiniz.

-Müşteriler büyük megapiksele bayılırlar. Sanırım fotoğrafçılar ve firmaların ortak bir hatası olabilir ama ne kadar yüksek megapiksel kullanılırsa tercih edilme bir o kadar artıyor. İlginç bir avantaj.

Dezavantajları

-Yeni bilgisayar gerektirebiliyor. Özellikle çok büyük dosya boyutlarından dolayı bilgisayarlar çoğu zaman tek fotoğrafta işe yararken birden çok fotoğraf işlerken sınıfta kalabiliyor.

-Hafıza kartına yatırım gerektiriyor. Yüksek kapasiteli ve hızlı hafıza kartına yatırım yapma zorunluluğunu beraberinde getiriyorlar.

-Maliyet. Yüksek megapiksel iyi bir sensör ile olduğu için ciddi bir maliyet yükünü beraberinde getiriyorlar.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi