Fotoğraf Turuna Katılmadan Önce Sormanız Gereken Sorular

Fotoğraf Turuna Katılmadan Önce Sormanız Gereken Sorular

Fotoğraf turu nedir ? Fotoğraf turuna nasıl katılınır ? Fotoğraf turlarına katılma üzerine bir yazı.

1. Sigorta

Araç ile yolculuk yaparken çokça kullanılan bu terim fotoğrafçılık konusunda pek dikkate alınmasa da genelde dışarıda yapılan bu turlarda bir sigorta olmadan yola çıkmak istemezsiniz. Yoksa günün sorunda kimse sorumluluk almayacaktır.

2. Katılımcı sayısı ne kadar ?

Benim gibi çok kalabalıktan hoşlanmayan biriyseniz bu önemli bir soru haline gelebilir. Ancak çok kalabalık sevmemenin en büyük dezavantajı ücret yükünün artması en büyük faydası ise ayrılan zamanın fazla oluşu öğrenmeye daha fazla zaman kalması.

3. Bir tur mu yoksa atölye mi olduğunu sormak

Eğer tur ise genel olarak orada bilgili ve işini bilen bir grup yüksek seviyeli fotoğrafçılar yer almaktadırlar ve yeni başlayan biriyseniz bu size pek gelmeyecektir. Eğer bir atölye ise daha çok öğretme ve bilgi vermeye dayalı olacağı için daha fazla şey öğrenme şansı bulacaksınız.

4. Başka görevleri var mı ?

Katılmış olduğunuz turda sizinle ilgilenecek olan kişilerin o tur haricinde başka görevleri olup olmadığını sormak tur sırasında çevrenizde yönetici aramanızın önüne geçecektir.

5. Neden bir tur düzenlediklerinin öğrenin

Çoğu size bir şey öğretmek yada bunu çok sevdikleri için olduğunu söyleyeceklerdir ancak bu çoğu zaman doğru değildir asıl mesela kàr elde etmektir. Bu nedenle para işin içine girdiğinde zevk almak biraz zorlaşıyor bunun önüne geçmenin yolu ise sıklık aslında. Çok sık ve hep aynı yerlere yapılan turlar genelde kàr odaklı olmaktadırlar.

6. İptal şartlarını sormak

Fotoğraf turları aylar önceden planlandığı için son dakikada değişiklikler olabilir bu şirketten yada sizden kaynaklanabilir ancak daha en başında iptal şartlarını öğrenmek maduriyeti önleyecektir.

7. Yerel kişiler ile çalışıyorlar mı ?

Çoğu tur şirketi kàrlılık için tüm ayarlamaları kendi yapar ve sadece belirli noktalara götürmeyi tercih ederler buda genelde en popüler olan alanlar olduğu için giden herkes neredeyse aynı sonucu alır ancak yerel kişiler ile çalışan kişiler genelde çok daha az bilinen ilginç noktalara ziyaretler düzenleyerek tekrar etmenin önüne geçmiş olurlar.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi