Kış Fotoğrafçılığı İçin Bazı İpuçları

Kış Fotoğrafçılığı İçin Bazı İpuçları

Kış fotoğrafçılığı nedir ? Kışın fotoğrafçılık nasıl yapılır ? Kışın fotoğrafçı olmak üzerine bir yazı.

1. Plan yapmak

Kış fotoğrafçılığı plan yapmanın en zor olduğu mevsim olabilir. Çok fazla değişken ve çok sık değişen bir hava olduğu için planların çoğu anlık olarak değişmeye müsait olmalıdır. Yanınızdaki ekipmanlar mutlaka bu duruma uygun olmalıdır yoksa zararlı çıkabilirsiniz.

2. Konfor

Eğer model ile çekim yapıyorsanız bu konuda iyi bir konfor sağladığınızdan emin olmalısınız. Daha önce bir yazımda kışın modelinizi nasıl rahat ettirmelisiniz bu konudan bahsetmiştim o yazımı okumanızı tavsiye ederim.

3. Pil

Fotoğrafçılık demek çok fazla pilin bir arada olması demektir. Ancak piller ve soğuk iyi bir arkadaş değildir. Soğuk havalarda pilleriniz normalden çok hızlı bitecekleri için çoğu zaman hesaplamanızı yaparken normal çekimin yarısı olarak hesaplamanız daha faydalı olacaktır. Yedek pilleri yanınızda getirin ancak sıcak kaldıklarından emin olun.

4. Güneşi yakalamak

Gündüz süresi kışın oldukça azaldığı için yaptığınız planları eğer ilk defa yapıyorsanız çok kısa bir süreye sığdırmanız gerekecektir. Bunu göz önünde bulundurmalısınız. Mobil uygulamalar yardımı ile sabah ve akşam planınızı yapmalısınız. eğer orman gibi ortamlarda çekim yapacaksanız gün ışığının en az bir saat erken kaybolacağını da unutmayın.

5. Elinizde olmayan bazı değişkenler

Bu değişkenlerde en çok üzen durum ulaşım ve konaklamadır. Çoğu işletme kışın açık değildir ve bu konu hakkında çoğu yerde net kaynak bulunmadığı için gitmeden önce hem ulaşım olanaklarını kontrol etmeli hemde konaklamayı planladığını yerler varsa önceden arayıp bilgi almalısınız.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi