Gökyüzü Fotoğraflarını Geliştirmek İsteyenler İçin Tavsiyeler

Gökyüzü Fotoğraflarını Geliştirmek İsteyenler İçin Tavsiyeler

Gökyüzü fotoğrafı nasıl çekilir ? Gökyüzü fotoğrafçılığı nedir ? Gökyüzü fotoğrafçılığı üzerine bir yazı.

1. Sadece yıldızları çekmeyin

Gökyüzü dendiğinde sadece yıldız çekimleri aklımıza geliyor çünkü nasa bize öyle öğretti ancak işiniz yıldız gözlemi değilse yıldızların fotoğrafları yeterince ilgi çekici değildir bu nedenle binalar, deniz fenerleri, dağları yıldızların önünde bir obje olarak kullanmak daha ilgi çekici bir hale gelmesine yardımcı olabilir.

2. İnsan eklemek

Özellikle etrafınızda kullanabileceğiniz obje sayısı sınırlı ise insanları gece fotoğraflarınıza dahil etmek oldukça dikkat çekici fotoğraflar yaratmanıza yardımcı olacaktır.

3. Işık kullanmak

Özellikle çadır ve bina aydınlatılırken bir fener yardımıyla aydınlatma ve detayları ortaya çıkarma konusunda ışık kullanmak çok yardımcı bir unsurdur. Bu nedenle farklı çekimleri ortaya çıkartabilir ve daha ilgi çekici bir hale getirebilirsiniz.

4. Panoroma

Üzerinde ustalık isteyen bir yöntem olsa da panoroma gerçekten detay yakalama ve harika fotoğraflar çekmek için en güzel tekniklerden biridir. Bu nedenle çekimlerinizi panoroma üzerine yoğunlaştırmayı deneyebilirsiniz.

5. Yıldız izi

Kutup yıldızını merkez alıp daha sonrasında diğer yıldızların kutup yıldızının çevresinde dönmesini sağlayabileceğiniz bir çekim tekniği deneyebilirsiniz ancak bu çok ciddi bir iş yükü ve öğrenme sürecini beraberinde getirir bu nedenle iyi bir ders aldığınızdan emin olmalısınız.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi