Fotoğraf Makinenizin Batarya Performansını Arttırın

Fotoğraf Makinenizin Batarya Performansını Arttırın

Fotoğraf makinesinin bataryası nasıl daha fazla dayanır ? Fotoğraf makinesinde batarya ömrü nasıl uzatılır ? Fotoğraf makinelerindeki bataryalar üzerine bir yazı.

Hepimizin en büyük derdi günümüzdeki bir çok şeye çare bulunsa da bu pillere henüz bir çare bulunabilmiş değil malesef. Özellikle o en güzel anların en büyük düşmanı pillerdir. Bu yazıda pillerle aranızı nasıl düzeltirsiniz onların dillerinde nasıl konuşursunuz bunlardan bahsedicem.

1. Vizör mü ekran mı ?

Artık fotoğraf makinelerinin çoğunda gördüğümüz dokunmatik ekranlarla birlikte vizöre bakmaz olduk. Buda bizim en büyük problemimizi doğurdu. Hızlı biten şarj problemi. Telefon gibi ekran ile oynamak yerine vizörden bir şeyleri yakalamaya başlamalısınız yoksa en güzel an şarjınız yüzünden kaçıp gidecek

2. Ön izleme yapmayın

Hepimizin yaptığı en büyük hatalardan biri çektiği fotoğrafa hemen ön izleme yapmak yada galeriden fotoğrafı aramak. Hatta birde arkadaşlarına göstericem telaşına girdiyseniz sonra pilim bitti bu günlük bu kadar diye sızlanmayın.

3. Hava şartlarından korunun

Pillerin en büyük düşmanı aslında sizin kontrolünüzde olmayan bir düşmandır. O ne mi tabi ki soğuk hava. Soğuk havalarda hele metal yada alüminyum kaplama olan bir gövdenin içinde pil saklamaya kalkarsanız kendinize süper hızlı biten bir pil sağlamış olursunuz.

4. Uyku modu

Uyku modu aslında fotoğraf makinelerinde yıllardır kullanılan ama çoğu kişinin gereken önemi vermediği için işlevsiz kalması ve fotoğraf makinesinin gerek duyduğu pili harcamasının en büyük nedenlerindendir. İlk zamanlarda fotoğraf makinesine yeni alıştığınız zamanlarda belki kullanmayı tercih etmeyebilirsiniz. Ama gelecekte gereken önemi vermeye başlamanız gerekeceği kesindir. Çünkü çok sık uyku moduna girmek ve çıkmak bataryanın korunmasından çok daha hızlı bitmesini sağlayacaktır.

5. Hızlı hafıza kartı

Hafıza kartlarının pahalı olmak dışında bir özelliği de hızlı yazarak fotoğraf makinesinin daha az zaman harcaması ve doğal olarak da daha az pil tüketmesini sağlamasıdır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi