Fotoğrafçılar Hakkında Yanlış Bilinen Bilgiler

Fotoğrafçılar Hakkında Yanlış Bilinen Bilgiler

Fotoğrafçı kimdir ? Fotoğrafçı nasıl olunur ? Fotoğrafçılar hakkında bir yazı.

1. Profesyoneller her konuda ustadır

Bu çok bilinen bir yanlıştır profesyonel fotoğrafçılar genelde tek bir konu hakkında ustadırlar ve çekimlerinin %99`u bu usta oldukları konu hakkındadır. Ancak çekim kaliteleri ve yaratıcılıkları iyi olduğu için farklı bir tür gibi gösterme konusunda sizi yanıltabilirler.

2. Çok fazla ekipman her zaman iyidir

Çok fazla ekipman paranız olsa bile iyi değildir çünkü temelde bunların kişiye getirmiş olduğu bir yük ve sorumluluk vardır. Profesyonel fotoğrafçılar bir yedek bulundurabilir ancak fazladan ekipman için bir çaba göstermezler. Mümkün olan en az ekipman ile çalışırlar.

3. Fotoğrafçılıkta çok para var

Fotoğrafçılıkta çok para olduğu doğru ancak kimin çok kazandığı konusu meçhul. Profesyonel bir fotoğrafçı olursanız gerçekten iyi para kazanabilirsiniz. Ancak tam zamanlı bir iş yaparsanız profesyonel bir fotoğrafçıdan çok daha fazla para kazanmanız daha olasıdır. Daha az çaba göstererek.

4. Düşük fiyat müşteri getirir

Bu malesef çok büyük bir pazarlama hatasından başka bir şey değildir. Piyasada fiyatları ne kadar düşürebileceğinizi düşünüyorsunuz ? Bunun sonu cebinizden para ödemeye kadar gidebilir ve bu noktada neden cebinizden para ödediğinizi sorduğunuz zaman işiniz çoktan bitmiştir. Düşük fiyat sadece müşteriye yarar.

5. Müşteriyi kendi yerine koymak

Çoğu fotoğrafçı müşterileri harika bir şekilde anladığını sanır ve onların yerine kendilerini koyarak büyük bir hataya düşerler. Özellikle ücretlendirme konusunda sakın bu hatayı yapmayın karşılıklı konuşarak ortak bir noktada bulunmalısınız ön yargıda değil.

6. Photoshop her şeyin çözümüdür

Photoshop gözünüzde ciddi anlamda büyüttüğünüz bir olgudur ve her çekimi photoshop ile kurtarabileceğiinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Evet başarılı manipülasyonlar yapabilirsiniz ancak gerçek bir noktada kendi yolunu bulur ve photoshop işlevsiz hale gelir.

7. Müşteri her zaman haklıdır

Buradaki asıl konu mantıklı müşterinin haklı olmasıdır. Sizi zorlayan ve işlerinizi baltalayan bir müşteri hiçbir zaman haklı olamaz. Çok ciddi değerler vermeniz ve tavizler ortaya çıkarmanız müşterinizin sizin üstünüzde bir hakimiyet kurmasına ve her dediğini yaptırmasına sebep olabilir. Gerektiği zaman hayır demeyi bilmelisiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi