Futbol Fotoğrafçılığınızı Geliştirmek İçin İpuçları

Futbol Fotoğrafçılığınızı Geliştirmek İçin İpuçları

Futbol fotoğrafçılığı nasıl yapılır ? Spor fotoğrafçısı nasıl olunur ? Futbol fotoğrafları çekmek üzerine bir yazı.

1. Sahanın ortası en iyi yer değildir

Çoğu kişi futbol fotoğrafı çekmek için genelde sahanın ortasını gözüne kestirir. Ancak en iyi yer malesef orası değildir. Her iki takımada eşit gibi görünseniz de aslında aksiyon sahanın ortasında gerçekleşmez. Bu nedenle kalelere yada ceza sahasına yakın bir alanda bulunmak çok daha etkilidir.

2. Kazanan takıma odaklanmayın

Sadece kazanan takımı çekmeye odaklanırsanız dramatik fotoğrafları kaçırma ihtimaliniz vardır. Özellikle gol olurken golü çekmek yerine diğer futbolcuların tepkilerini çekmek çok daha değerli görüntüler ortaya çıkaracaktır.

3. JPEG çekebilirsiniz

RAW fotoğraf çekmek istiyorsanız fotoğraf makinenizin tampon belleği yani buffer büyük olsa iyi olur. Yoksa bir aksiyondan diğerine geçmek için çok fazla beklemeniz ve güzel fotoğrafları kaçırmanız anlamına gelecektir.

4. İki gözünü kullan

Sadece tek göz ile fotoğraf çekmek istiyorsanız lensin dışında gerçekleşen olayları muhtemelen kaçıracaksınız. Bu nedenle hem topu hem de futbolcuları aynı anda izlemek için iki gözünüzü de kullanmayı öğrenmelisiniz. Bu sayede çok etkili fotoğraf açıları yakalama şansınız olur.

5. Monopod kullanın

Güzel fotoğraf açıları yakalamak ve titreşimi azaltmak istiyorsanız bir tripod yerine monopod kullanmak daha faydalı olacaktır. Hem hareketiniz kısıtlanmayacak hem de farklı açılardan fotoğraf almaya çalıştığınızda daha rahat hareket edebileceksiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi