Kameranızı Sahilde Korumanın Püf Noktaları

Kameranızı Sahilde Korumanın Püf Noktaları

Fotoğraf makinesi sahilde nasıl korunur ? Fotoğraf makinesi tozdan nasıl korunur ? Fotoğraf makinesini koruma üzerine bir yazı.

Aşağıda bahsedeceğim bir çok özellik fotoğraf makinesi temizliği ile bağlantılı özelliklerdir ve fotoğraf makinesinin değeri ne olursa olsun uzun vadeli bir kullanım tecrübesi yaşamak istiyorsanız bu tavsiyelere uymanız çok faydalı olacaktır.

1. Sahilde lensinizi değiştirmeyin

Sahilde sizin görmediğiniz çok fazla uçuşan kum tanecikleri mevcuttur ve lensini değiştirmeye kalktığınız anda sensöre kum kaçma ihtimalini arttırmış olursunuz. Bu kadar değerli bir kamerayı bozmak istemezsiniz değil mi.

2. Kameranızı çantanızda hazır taşıyın

Kumsalda fotoğraf yakalamak için çok fazla şans olmasıyla birlikte rüzgar ile birlikte çok ciddi zararlarda verebilecek etmen bulunmaktadır bu nedenle lensiniz takılı hazır bir şekilde çantada taşımak çok daha akıllıca olacaktır.

3. Bir üfleyici kullanın

Kumsalda fotoğraf makinenizi kullandınız lensinizle arabanıza geldiniz yada odanıza girdiniz öyle değiştireceksiniz. Ancak fark etmediğiniz bir şey var eğer eklem aralarında kum taneleri kaldıysa bunlar hala sensör ve lensin arasına kaçabilirler. Bir üfleyici kullanarak tüm ihtimalleri en aza indirmek faydalı olacaktır.

4. Lens bezi kullanın

Lensinizi çizmenin en güzel yolu toz veya kumu bir bez yardımıyla lensinizin üzerinde gezdirmeniz olacaktır. bunun önüne geçmek için bir üfleyici ile görünen kumları temizledikten sonra nemli bir bez ile üzerinde sertçe gezdirmeden temizlemek ve ardından kurulamaktır.

5. Fırça kullanın

Bazen kumlar üfleyici kullansanız bile dışarı çıkmazlar ve temizlemezseniz ciddi bir zarar verebilir bunun için yanınızda her zaman bir fırça olmalı ve eklem yerlerini dikkatlice fırça yardımıyla temizlemelisiniz.

6. Kullanımdan sonra temizlemek

Fotoğraf çekiminizi tamamladıktan sonra tüm ekipmanlarınızı iyice temizlediğinizden emin olduktan sonra çantanıza yerleştirmelisiniz. Yoksa kısa vadede bir şeyler değişmese bile uzun vadede tozlar ve kumlar ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi