Uzun Pozlama Ateş Fotoğrafları İçin İpuçları

Uzun Pozlama Ateş Fotoğrafları İçin İpuçları

Ateş fotoğrafı nedir ? Ateş fotoğrafı nasıl çekilir ? Uzun pozlama ateş fotoğrafları üzerine bir yazı.

1. Yavaş enstantene kullanımı

Ateşin o harika detaylarını almak için yavaş bir enstantenede uzun bir pozlama yapmak çok güzel görüntülerin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

2. Tripod

Düşük enstantenelerde fotoğraf çekerken sarsıntıların önüne geçmek için bir tripod kullanmanız gerekir yoksa çektiğiniz görüntüler bulanık olacaktır.

3. Zamanlayıcı kullanın

Yeni fotoğraf makineleri ile birlikte artık mobil uygulamalar yardımıyla uzaktan titreşimleri azaltarak zamanlayıcı yardımıyla fotoğraflarınızı çekebilirsiniz. Fotoğraf makinenizin içinde bulunan zamanlayıcıyı da kullanarak titreşim olmadan fotoğrafları çekmeye başlayabilirsiniz.

4. Sadece ateşe odaklanmayın

Sadece ateşi çekmek güzel bir fotoğraf verse de bunu defalarca yapmak güzel bir görüntü oluşturmayacaktır. Bu nedenle ateşinin bir konusu olmalı ve o konu ile birlikte fotoğraf çekmeye başlarsanız daha güzel ve değişik fotoğraflar elde edebilirsiniz.

5. Otomatik moddan çıkın

Fotoğrafçılığınızı geliştirmek ve odaklama problemlerinin önüne geçmek için fotoğraf makinenizi manuel moda alın ve çekimlerini bu şekilde gerçekleştirin. Hem daha güzel fotoğraflar elde edersiniz hem de fotoğraf makinenizi daha iyi tanımış olursunuz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi