Yıldırım Fotoğrafı Çekmek İçin 5 İpucu

Yıldırım Fotoğrafı Çekmek İçin 5 İpucu

Yıldırım fotoğrafı nasıl çekilir ? Yıldırım fotoğrafı nedir ? Yıldırım fotoğrafçılığı üzerine bir yazı.

Başlamadan önce belirtmek istiyorum ki elinizde fotoğraf makinesinin bir paratonere dönüşebileceğini her an yıldırımlardan birinin sizde patlama olasılığının olduğunu unutmayın ve bunu yaparken mümkün olan en güvenli şekilde yapın deyip bana düşen görevi size havale edeyim.

1. Timelapse kullanmak

Yıldırımların ne kadar hızlı düştüğünü biliyoruz yani bunu elinle yakalaman yada enstantene ile yakalaman olanaklı değil bu yüzden sürekli çekim moduna alarak devamlı çekim yapmayı sağlamalısın. Yada filtre yardımıyla çok uzun süre pozlama yapman gerekiyor ki yıldırım tehlikesi de kol geziyor olacak.

2. Pozlama

Mümkün olan en düşük ISO`da çekim yapmak sizin çok işinize yarayacaktır bu sayede daha keskin ve kumlanmanın az olduğu görüntüler elde edebilirsiniz. Pozlama sürenizi de maksimum 10sn olarak sınırlandırmanızı tavsiye ederim. Ancak her hava olayı birbirinden farklı oluşumlar içinde olacağı için daha uzun süreli pozlamalar da yapabilirsiniz.

3. Bulutları takip edin

Tam olarak yıldırımı kestirmek mümkün olmasa da aslında bulutların hareket yönünü takip ederek nereye yıldırım düşeceğini kestirip kameranızı o yöne çevirebilirsiniz.

4. Güvenlik

Başta da bahsettiğim gibi güvenlik konusu şakaya gelmeyeceği için bu konuda dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

5. Yağmura dikkat etmelisiniz

Yıldırım varsa yağmur kaçınılmaz olmaktadır. Bu noktada kamerayı koruması bırakmak pek akıllıca olmayacaktır. Bu konuya da bir hatırlatma yapayım dedim

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi