Fotoğraf Çekerken Felaketi Önlemek İçin İpuçları

Fotoğraf Çekerken Felaketi Önlemek İçin İpuçları

Fotoğraf çekerken nelere dikkat edilmeli ? Fotoğraf çekerken başınıza neler gelebilir ? Fotoğraf çekme ve dikkatli olma üzerine bir yazı.

1. Hafıza kartı

Hafıza kartları fotoğraf çekimlerinin en büyük kurtarıcısı aynı zamanda düşmanları arasındadır. Bu nedenle kesinlikle yanımızdan ayırmamalı yedeğinde yedeğini yanımızda bulundurmalıyız. Ben sizin yerinizde olsam hiçbir zaman yanımdan ayırmadığım bir şeyin içerisine mutlaka bir hafıza kartı koyardım. Eğer unutursam hayatımı kurtaracağını bilirdim.

2. Hafıza kartını çıkarma

Hafıza kartı dolduysa ve slot olarak tek bir slota sahipseniz hafıza kartınızı çıkarırken mutlaka diğer yedeğini hazırlamış olmalısınız. Bu çoğu çekimde hayat kurtarır çünkü hızlı ve rastgele gelişen olaylarda defalarca kez hafıza kartı aramak için tüm çantasını boşaltan insan gördüm. Yedek mutlaka kolay ulaşabileceğiniz bir yerde bulunmalı.

3. Yedek batarya

Yedek batarya konusu her zaman ön planda tutulması gereken bir konudur. Eğer bataryaları şarj etme şansınız yoksa çok fazla yedek batarya ihtiyacı ile karşılaşabilirsiniz bu nedenle de hangisi dolu hangisi boş bunu anlamakta zorlaşacaktır. Bataryalara isim vermek çok fayda sağlayan bir ipucu olacaktır.

4. Yedek alma

Günlük çekiminizi bitirdiğinizde asla çektiklerinizi hafıza kartlarında bırakmayın mutlaka bir bilgisayara yada bir taşınabilir diske yedek alın hatta yedeğinizin yedeği olsun. Bu konu yeni başladıysanız çok farkında olmayacağınız bir konu olabilir ancak gün boyunca çektiğiniz fotoğrafları sildiğiniz zaman fotoğraf makinesini yere atmamaya dikkat edin.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi