Fotoğraf Makinelerinde Olmasa da Olur Denilen Özellikler

Fotoğraf Makinelerinde Olmasa da Olur Denilen Özellikler

Fotoğraf makinelerinde hangi özellikler olmalıdır ? Fotoğraf makinesi seçerken nelere dikkat edilmelidir ? Fotoğraf makinesi seçimi üzerine bir yazı.

1. Yüksek ISO

Aşırı derecede abartılmış milyonlarca sayıya ulaşan değerlere varan ISO`lar görüyoruz ancak bunlar çok büyük saçmalık ve asla kullanılan özellikler değil. Firmalar bu sayıları abartarak aslında iyi gibi gösterip size daha fazla satma derdine düşüyorlar.

2. Görüntü sabitleme

Çoğu kullanıcı görüntü sabitleme konusunda çok fazla talep kar oluyor ve sürekli olarak her fotoğraf makinesinde görüntü sabitleme ihtiyacından bahsediyor. Ancak böyle bir istek çok ciddi maliyetleri beraberinde getiriyor ayrıca görüntü sabitleme gibi özelliklere yer vermek bazı özelliklerin hiç olmamasına neden olabiliyor. Bu nedenle gerçekten bir ihtiyaç mı sorusu gündeme geliyor.

3. Fazla çözünürlük

Çoğu telefon üreticisi artık çok fazla megapiksel vererek alıcıları kandırmaya çalışıyor ancak iş fotoğraf makinesi tarafında pek öyle olmuyor çünkü aşırı derecede fazla megapiksele sahip olmak beraberinde çok fazla iş yükü ve gereksiz bir maliyet getiriyor.

4. Batarya ömrü

Artık aynasız fotoğraf makineleri ile birlikte DSLR kameralarda alıştığımız batarya ömürlerini göremez olduk ancak çoğu fotoğrafçı için verilen batarya ömürleri her iki tür fotoğraf makinesinde de yeterli gelmektedir. Ancak bu noktada tabi hangi işi yapacağınız daha ön plana çıkmaktadır.

5. Dönebilir ekran

Hala çoğu fotoğraf makinesi üreticisi fotoğraf makinelerine dönebilir bir ekran yerleştirme konusunda oldukça çekingenler. Çünkü bir ekranı döndürmek oldukça fazla riski de beraberinde getiriyor. Bunlar hem kullanıcı hem de üretici için çok fazla risk. Eğer kendinizi çekmiyorsanız sürekli kamera arkasında kalıyorsanız dönebilir bir ekran her zaman iyi bir tercih halini almıyor.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi