Küçük Bir Bölgede Fotoğrafçı Olunur mu ?

Küçük Bir Bölgede Fotoğrafçı Olunur mu ?

Fotoğrafçı nasıl olunur ? Küçük bir bölgede nasıl fotoğrafçılık yapılır ? Küçük bir bölgede fotoğrafçı olmak üzerine bir yazı.

1. Gelir ve giderler

Küçük bir şehirde fotoğrafçılık yapıyorsanız genelde giderleriniz oldukça düşük olacaktır. Çalışma sistemini kendi kendine yeten bir ortama ayak uydurma üzerine kurulu olacaktır. Ancak aldığınız ücretleri de küçük bölgelerde yaşadığınız gibi düşük belirlememelisiniz çünkü gelen iş sayısı da aynı oranda düşük olacak buda yıl sonundaki kazancınızı oldukça fazla etkileyecektir.

2. Seyahat

Küçük bir yerde çalışmanın güzel yanı her yere iki adım atarak ulaşabilmektir. Ancak işiniz ilerlediğinde bazı yeni problemler ortaya çıkmaktadır. Bu problemlerin ileride daha büyük sorun haline gelmeye başlayan bölümü seyahat bölümüdür. İşler ilerledikçe dışarıdan iş almaya başlarsınız ve buda çok fazla seyahat olmasına anlamına gelmektedir. Böyle olduğu zaman seyahat giderleri aldığınız ücretin büyük bir kısmını kaplayacak boyuta gelebilmektedir.

3. İşin boyutu

Küçük bölgede yaşanıldığında sanılanın aksine büyük bölgelere göre iş kalitesi düşmez daha iyi olması beklenmektedir. Çünkü dışarıya olan büyük bir özenme mevcut ve iş kalitesi daha büyük şehirlerde yapılan işler ile aynı seviyede olmalıdır. Bu konuya özellikle dikkat etmelisiniz.

4. İletişim

Küçük bir şehirde müşteriler ile çalışmak oldukça kolaydır. Zaten neredeyse sürekli gördüğünüz kişiler ile çalışırsınız ve birbirinizden gelecek istekleri karşılama konusunda daha anlayışlı davranabilirsiniz. Buda ortaya çıkan işi oldukça etkileyecektir.

5. Sosyal medya kullanımı

Sosyal medya şehrinizin ne kadar küçük yada büyük olmasına bakmadan mutlaka önem vermeniz gereken bir noktadır.Çoğu sizi daha öteye taşıyacak iş fırsatlarını yakalama konusunda en büyük yardımcılardandır. bu nedenle küçük bir bölgede olduğunuzu düşünüp sakin geri plana atmayın.

6. Ekipman

Küçük yada büyük olsun şehriniz ancak ekipmanınız her zaman en iyisi olsun. Pahalı olmak zorunda değil ancak en güvenilir ekipmanlara sahip olmayı bilmelisiniz. Çünkü küçük bir yerde yaşamanın kötü yanlarından biri istediğiniz malzemelere hızlı bir şekilde ulaşmanın zorluğudur. Bu başınıza büyük problemler açabilmektedir.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi