Kameranızın Batarya Ömrünü İyileştirme

Kameranızın Batarya Ömrünü İyileştirme

Fotoğraf makinesinin batarya nasıl daha uzun süre dayanır ? Fotoğraf makinelerinde batarya nasıl daha iyi kullanılır ? Fotoğraf makinelerindeki bataryayı daha iyi kullanma üzerine bir yazı.

1. LCD kullanımınızı azaltın

Çoğu fotoğraf makinesinde artık çok büyük yüksek kaliteli LCD ekranlar mevcut ancak bir fotoğraf makinesinde en çok güç tüketen nesnelerde yine bu güzel ekranlar. Bu nedenle ekran kullanmayı çok seviyorsanız bataryalarınız çok çabuk tükenecek ve yedek bataryalar bile hızınıza yetişemeyecektir.

2. Kamera ayarlarınızı doğru yapın

Fotoğraf makinesinde ekran dışında bazı ayarlarda bu batarya tüketimine katkı sağlamaktadır aynı zaman kullandığınız hafıza kartı bile hızlı değilse yazma işlemi sırasında bataryanın tükenmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Doğru önizleme yada kamera ayarları yaptığınızdan emin olmalısınız.

3. Sıcaklık

Kameraların bataryalarına dışarıdan etki eden en büyük etmen hava şartlarıdır. Özellikle çok soğuk ortamlarda çalışma eğilimindeyseniz bataryalarınız çok hızlı bitecektir. Bu nedenle sıcak tutmak için cep sobası gibi alternatifler kullanmayı tercih edebilirsiniz.

4. Eskimiş bataryalar

Her ne kadar bataryanızı doğru kullanıyor olsanız da zamanla bataryanız şarj etmeye bağlı olarak ömrü azalacaktır. Bu nedenle yaptığınız bir çok çaba başarısız olacaktır. Batarya performansınızı kontrol etmeli ve eğer gerekiyorsa kameranızın bataryasını değiştirmelisiniz. Yeni alınmış bir kamerada dahi böyle bir batarya bitme problemi meydana gelebilmektedir.

5. Yedek bataryalara yatırım yapın

Her ne kadar bataryaları korumaya çalışırsanız çalışın bir noktada yetersiz gelebilirler bu nedenle yedek bataryalara yatırım yapmayı ve eğer doğru bir markayı tercih ederseniz üçüncü parti bataryaları da tercih edebilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi