Dışarıda Fotoğraf Çekerken Fotoğraf Makinenizi Nasıl Korursunuz ?

Dışarıda Fotoğraf Çekerken Fotoğraf Makinenizi Nasıl Korursunuz ?

Dışarıda nasıl fotoğraf çekilmeli ? Fotoğraf makinesi nasıl korunur ? Dışarıda fotoğraf makinenizi koruma üzerine bir yazı.

1. Doğru çantayı kullanmak

Dışarıda çekim yapma gibi bir planınız varsa bir çok farklı hava koşulu ile karşılaşacaksınız demektir. Bu nedenle doğru ve ihtiyaçlarınızı karşılayan mümkünse su geçirmeyen bir çanta edinmek sizi uzun vadede çok mutlu edecektir.

2. Kuru kalmak

Eğer dışarıda çekim yapacaksanız ekipmanlarınız yağmur veya hafif çiseleme nedeniyle ıslanabilir. Böyle bir duruma karşı kamerayı hemen çantasına koymak yerine güzel bir bez yardımı ile hafif bir şekilde kurutmalısınız. Ayrıca yanınızda silika jel varsa daha fazla nemi ortadan kaldıracaktır.

3. Soğuk havaya dikkat edin

Fotoğraf makinelerinin en anlaşamadığı konu ıslanmak olduğu için soğuk havada çekim yapacaksanız sıcak havadan soğuk havaya doğru geçiş yaparken nemlenmeye dikkat etmelisiniz. Kameranızı çalıştırmadan önce hazırlık yapmanız faydalı olacaktır.

4. Lens değiştirmeyin

Hava yağmurlu veya tozlu olması fark etmez mümkün olduğunca dışarıda lens değiştirmekten kaçınmalısınız. Siz fark etmeseniz bile dışarıda lens değişimi sırasında sensöre nem yada toz gelmesine neden olabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi