Müşterileriniz Fotoğrafçılığınıza Nasıl Zarar Verir ?

Müşterileriniz Fotoğrafçılığınıza Nasıl Zarar Verir ?

Fotoğrafçıların müşterileri nasıl olmalıdır ? Fotoğrafçılar hangi müşterilerden kaçınmalıdır ? Fotoğrafçılık ve müşteri bulma üzerine bir yazı.

1. Ücretsiz yapar mısın sorunu

Çoğu fotoğrafçının karşılaştığı en büyük sorunların başında ücretsiz iş talep etme geliyor ve işin garip tarafı fotoğrafçılarda bunu kabul ediyorlar. Böyle büyük bir hataya asla düşmemelisiniz.

2. Fiyat isteme

Çoğu müşteri daha hiçbir şey söylemeden sizden fiyat isterler ve sizde genel bir fiyat söylersiniz onlarda daha ne olup bittiğini anlamdan vazgeçerler yada fiyat konusunda sorunlar ile karşılaşırsınız. Bu nedenle fiyat alma konusunda doğru davranışlar göstermeli ve müşteriyi yönetmelisiniz.

3. Ödeme problemi

Genelde herkes ödemelerini ay sonunda banka hesabından almıyor malesef. Ödeme konusunda bazı müşteriler sinir bozucu olarak kafalarına göre davranabiliyorlar. Bu nedenle müşteriler ile doğru sözleşmeler imzalanmalı ve ödemeleri zamanında gerçekleştirmeleri sağlanmalıdır.

4. Son dakika iptal etme

Bu çok sık karşılaşılabilir bir durumdur. Sebep ne olursa olsun bu konuda önceden yapılmış ödemeler ve sözleşmeler olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde bu sizin iş akışınızı çok ciddi oranda etkileyebilecek bir soruna dönüşebilir.

5. İletişim sorunları

Çoğu müşteri ilk başlarda kolay iletişim kurulabilir durumdayken daha sonrasında iletişim konusunda bazı daha sonradan daha zor ulaşılabilir hale gelebiliyorlar. Bu nedenle sizinde zamanınızı ve hareketlerinizi çok fazla etkileyebiliyorlar. Bu konuya dikkat etmeli ve müşterinizin iletişim yeteneğini kontrol etmelisiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi