Fotoğrafçıların Kaçınması Gereken Problemler

Fotoğrafçıların Kaçınması Gereken Problemler

Fotoğrafçıların problemleri nelerdir ? Fotoğrafçılık nasıl yapılmalıdır ? Fotoğrafçılar ve karşılaşılan problemler üzerine bir yazı.

1. Gün ışığını anlamamak

Fotoğrafçılığa yeni başlayan çoğu kişi genelde güneşin vermiş olduğu ışığı doğru kullanmayı malesef doğru anlayamıyor ve genelde gün ortasında güneş tam tepedeyken fotoğraf çekmeye çalışıyor. Eğer doğru açıyla çekim yapmıyorsanız çoğu fotoğrafçı gün ortasında fotoğraf çekmek yerine gün doğarken yada gün batarken fotoğraf çekmeyi tercih eder.

2. ND filtre kullanmamak

ND filtreler genelde kullanım alanı olarak sadece uzun pozlama kullanmak için gerekli olarak düşünülmektedir ancak oldukça yanlış anlaşılan bir konuya sahiptirler. Sadece uzun pozlama da kullanıldığını düşünmek yanlış olacaktır. Fazla ışığın olduğu ve kameraların artık sınırlarına geldiğiniz yerlerde ışığı belirli oranlarda düşürmeye de yararlar.

3. Gece çekim yapmak

Çok düşük sadece sokak lambası gibi nesneler ile aydınlatılan yerlerde eğer elde fotoğraf çekmek isterseniz özellikle otomatik çekim modları kullanıyorsanız çok fazla hüzünlü sonuçlar elde edebilirsiniz bu nedenle tripod kullanmak çok fazla problemi çözecektir. Daha doğru fotoğrafları sarsıntı olmadan istediğiniz ayarlarda çekme olanağı elde edeceksiniz.

4. Kompozisyona önem vermemek

Kompozisyon konusu biraz karışık olsa da çektiğiniz fotoğraflarda bazı kompozisyon kurallarına dikkat ederseniz başlangıçta çok güzel fotoğraflar elde edebilir hale geleceksiniz. Daha sonradan bu kuralları yıkmaya ve yeni kurallar koymaya kendiniz başlayacaksınız.

5. RAW çekmemek

RAW çekim yapmak ne kadar anlatılırsa anlatılsın önemini hala kaybetmemektedir. Sağlamış olduğu faydalar yeniden düzenleme aşamasında tartışmasız çok büyüktür. Bu nedenle mutlaka RAW çekim yapmalı ve yeteneklerinizi bu şekilde geliştirmelisiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi