Nemin Fazla Olduğu Ortamlarda Fotoğraf Makinesini Nasıl Korursunuz ?

Nemin Fazla Olduğu Ortamlarda Fotoğraf Makinesini Nasıl Korursunuz ?

Fotoğraf makinesi ıslak ortamlarda nasıl korunmalı ? Nem fotoğraf makinesine zarar verir mi ? Nem ve fotoğraf makinesi arasındaki ilişki üzerine bir yazı.

1. Kameranızı tanımalısınız

Daha önce fotoğraf makineniz ile hiç soğuk yada sıcak ortamlarda çalıştınız mı bilmiyorum ama eğer araçlara biniyorsanız buğulanma diye bir kavram görmüş olabilirsiniz. Bu nemli ortam, sıcak yada soğuk olmadan fark etmeyen bir sorundur. Bu nedenle fotoğraf makinenizi çalıştırmadan önce buğulanma konusunda hazırlık yapmalısınız.

2. Nem emen maddeler

Çoğumuz görmüştür ayakkabılar yada elektronik eşyalar içerisinde küçük şeffaf şeker gibi maddeler gelmektedir. Bunlara silika jel denmektedir ve gönderildiği ekipmanın nemini almak üzere koyulmaktadır. Bu nedenle nemli bir ortamdaysanız ekipmanların yanına mutlaka bunlardan bolca koymalısınız.

3. Bez bulundurmak

Sadece fotoğraf makineniz değil aynı zamanda sizde nemli bir ortamda çalışacaksınız bu nedenle yanınıza hem kendiniz için hem de fotoğraf makineniz için doğru bezler aldığınızdan emin olmalısınız.

4. Ekipman değiştirme

Daha önceden bahsettiğim gibi sadece tozdan, yağmurdan korunmak yetmez nemden de korunmak gerekir bu nedenle fotoğraf makinenizin lensini değiştirirken çok dikkatli olmalısınız mümkünse hiç değiştirmemelisiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi